ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Burokėlių humusas – receptas, kuris taps tikra vasaros pažiba
Receptai

Burokėlių humusas – receptas, kuris taps tikra vasaros pažiba

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-09
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Burokėlių humusas receptas
Burokėlių humusas receptas

Burokėlių humusas – tai spalvingas ir maistingas humuso variantas, kuris ne tik atrodo įspūdingai, bet ir pasižymi sodriu, šiek tiek žemišku skoniu. Ryškiai rausva spalva iš karto patraukia akį.

Burokėlių humusas: receptas

Puikus pasirinkimas lengvam užkandžiui, piknikui ar šventiniam stalui. Tobulas priedas ruošiant sumuštinius ar mėgautis su daržovių lazdelėmis.

Ingredientai:

  • 1 virtas burokėlis (tinka ir keptas)
  • 150 g avinžirnių
  • 2 česnakų skiltelės
  • 1-2 arb. š. sezamų pastos (tahini)
  • Druskos pagal skonį
  • Šiek tiek skysčio nuo avinžirnių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į maisto smulkintuvą sudėti šiek tiek pasmulkintą burokėlį.
2. Prie burokėlių sudėti avinžirnius, nuluptas česnakų skilteles, įdėti sezamų pastos.
3. Tuomet pagardinti druska ir įpilti šiek tiek avinžirnių skysčio, kad masė nebūtų sausa.
4. Viską sutrinti iki vientisos konsistencijos. Jeigu sunkiai trinasi, įpilti dar skysčio.
5. Patiekiant apšlakstyti alyvuogių aliejumi ir pabarstyti sezamų sėklomis.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Monika. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

ŽYMOS:burokėliaihumusasužkandžiaiUžtepėlės

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tacos su plėšyta jautiena ir mangų salsa
Mėsos patiekalai

Tacos su plėšyta jautiena ir mangų salsa

2025-06-17
Nekepti karameliniai sūrio pyragėliai
Desertai

Nekepti karameliniai sūrio pyragėliai

2025-06-05
Moliūgų ir fetos fritata - pietums be mėsos
Apkepai

Moliūgų ir fetos fritata – pietums be mėsos

2025-06-05
Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti
Gėrimai

Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti

2025-06-03

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?