ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Burokėlių salotos su buratos sūriu
Receptai

Burokėlių salotos su buratos sūriu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Burokėlių salotos su buratos sūriu
Burokėlių salotos su buratos sūriu

Burokėlių salotos su buratos sūriu – šis gaivus ir skanus salotų receptas su žaliais ir virtais burokėliais puikiai derina įvairius skonius ir tekstūras.

Burokėlių salotos su buratos sūriu: receptas

Tai puikus pasirinkimas tiek kaip lengvas užkandis, tiek kaip lengvas pagrindinis patiekalas.

Ingredientai:

  • 300 g burokėlių (žalių)
  • 2 žaliosios citrinos (sultys)
  • 5 valg. š. rapsų aliejaus
  • 1 šalotinis svogūnas
  • 4 česnako skiltelės
  • 1 čili pipiras
  • 1 arb. š. kmynų
  • ½ arb. š. juodųjų garstyčių sėklų
  • 2 valg. š. ryžių vyno acto
  • 250 g virtų burokėlių
  • 1 burrata
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga:

1. Žalius burokėlius supjaustyti labai plonais griežinėliais (tam labai tinka mandolina) ir sudėti į didelį dubenį. Išspausti 1 žaliosios citrinos sultis. Atidėti į šalį.
2. Įkaitinti rapsų aliejų keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti labai smulkiai pjaustytą šalotinį svogūną, kol aliejus dar šiek tiek įkaista, ir kepti apie 3 min, kol jis šiek tiek paruduos. Tuomet sudėti traiškytą česnaką, smulkiai pjaustytą čili pipirą, kmynus, garstyčių sėklas. Kepti dar 2 min, kol viskas šiek tiek apskrus. Atsargiai išimti traškius ingredientus su šaukštu ir dėti ant lėkštės, išklotos popieriniu rankšluosčiu, kad atvėstų.
3. Aliejų supilti į atsparų karščiui dubenį ir leisti jam atvėsti, tada įpilti ryžių vyno actą ir išspausti antros žaliosios citrinos sultis. Pagardinti druska.
4. Į dubenį su žaliais burokėliais sudėti gabaliukais pjaustytus virtus burokėlius. Supilti didžiąją dalį padažo ir viską gerai išmaišyti. Išdėlioti burokėlius ant lėkštės, tada suplėšyti burratą ir išdėlioti ant viršaus. Pabarstyti traškiu šalotiniu svogūnu ir prieskonių mišiniu, užpilti likusiu padažu ir patiekti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Taip pat skaitykite

Ryžių pienas. Pasigaminkite veganišką pieno alternatyvą
Ryžių pienas. Pasigaminkite veganišką pieno alternatyvą
2025-11-07
Traškūs vafliai keptuvėje. Nereikės net vaflinės!
Traškūs vafliai keptuvėje. Nereikės net vaflinės!
2025-09-17
Vištų šlaunelės marinuotos pasukose
Vištų šlaunelės marinuotos pasukose
2025-09-03
Klasikinis Tinginys
Klasikinis Tinginys – gražiausias, kokį esate matę
2025-08-14

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:BurataburokėliaiBurokėlių salotos

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Rudeninis genėjimas sode: patarė, ką genėti ir kokių klaidų nekartoti
Sodas ir daržas

Rudeninis genėjimas sode: patarė, ką genėti ir kokių klaidų nekartoti

Užkepti kruasanai su kumpiu ir sūriu
Receptai

Užkepti kruasanai su kumpiu ir sūriu

8 mitai apie maisto produktus: kas nepelnytai šmeižiamas?
Sveikata ir grožis

8 mitai apie populiarius maisto produktus: kas išties kenkia, o kas nepelnytai šmeižiamas?

Skrudinti avinžirniai
Receptai

Skrudinti avinžirniai – puikus baltyminis užkandis

Kurių Zodiako ženklų atstovai sensta greičiau nei kiti?
Horoskopai

Kurių Zodiako ženklų atstovai sensta greičiau nei kiti?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?