Česnakinė duona su sūriu – klasikinis užkandis ar garnyras, kuris tinka prie bet kokio patiekalo.

Česnakinė duona su sūriu: receptas
Sviesto, česnako, petražolių ir sūrio derinys suteikia duonai švelnų, aromatingą skonį, o kepant ji tampa auksinė ir gardžiai traški išorėje, išliekant minkšta viduje.
Ingredientai:
- 1 prancūziškas ar paprastas batonas
- 150 g sviesto (kambario temperatūros)
- 3-4 didelės česnako skiltelės
- 2 valg. š. parmezano (tarkuoto)
- 2 valg. š. petražolių
- Šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C arba karšto oro gruzdintuvę iki 180 °C. Supjaustyti batoną kas 2 cm, neperpjaunant iki galo, kad riekelės liktų sujungtos apačioje ir batonas išliktų vientisas.
2. Dubenyje sumaišytu sviestą, trintą česnaką, tarkuotą parmezaną ir smulkiai kapotas petražoles, įberti šiek tiek šviežiai maltų juodųjų pipirų.
3. Tepti maždaug po arbatinį šaukštelį česnakinio sviesto tarp kiekvienos batono riekelės, kol bus sunaudotas visas mišinys.
4. Jei bus kepama orkaitėje, dėti batoną ant kepimo skardos ir kepti vidurinėje lentynoje 15-20 min, kol sviestas išsilydys, o duona viduje bus karšta. Jei kepama oro gruzdintuvėje, prireikus supjaustyti batoną dalimis, kad tilptų, ir kepti vienu sluoksniu apie 10-14 min.
5. Patiekti iš karto arba, jei kepama keliais etapais, suvynioti į foliją, kad išliktų šiltas.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.