ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Čili troškinys: sušildantis ir sotus patiekalas
Receptai

Čili troškinys: sušildantis ir sotus patiekalas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-30
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Čili troškinys
Čili troškinys

Čili troškinys – tai populiarus patiekalas, puikiai tinkantis tiek šeimos vakarienei, tiek draugų susibūrimams.

Šis receptas pasižymi sodriu skoniu, kuris sušildys ir suteiks energijos. Troškinys lengvai pritaikomas pagal skonį – galima reguliuoti aštrumą ar pridėti papildomų ingredientų.

Sušildantis čili troškinys – receptas

Čili troškinys yra universalus patiekalas, kurį galite lengvai pritaikyti pagal savo skonį ir poreikius. Jei mėgstate labai aštrų maistą, į troškinį galite įdėti smulkintą čili pipirą arba šiek tiek čili padažo.

Norint suteikti saldumo, puikiai tiks nedidelė porcija kukurūzų ar šaukštelis medaus. Tiems, kurie vengia glitimo, vietoje tradicinių kukurūzų traškučių galite pasirinkti natūralius kukurūzų miltų paplotėlius.

Čili troškinys pietums

Ingredientai

4–6 porcijoms reikės:

  • 500 g maltos jautienos arba kalakutienos;
  • 1 didelio svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 raudonos paprikos;
  • 1 žalios paprikos;
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų;
  • 400 g konservuotų raudonųjų pupelių (nusausintų);
  • 1 stiklinės jautienos sultinio;
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • Šaukštelis maltos kmynų sėklų;
  • 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos;
  • 1 šaukštelio maltos kalendros;
  • 1–2 šaukštelių aitriosios paprikos miltelių (priklausomai nuo norimo aštrumo);
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • Žiupsnelio cukraus (nebūtina, bet subalansuoja skonį).

Paruošimo būdas

  1. Pakepinkite mėsą.
    Gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite maltą jautieną arba kalakutieną ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol mėsa apskrus ir nebebus rožinė. Išimkite mėsą iš puodo ir atidėkite į šalį.
  2. Pakepinkite daržoves.
    Į tą patį puodą suberkite smulkintą svogūną, česnaką ir paprikas. Kepkite kelias minutes, kol daržovės taps minkštos.
  3. Pridėkite prieskonius.
    Į daržoves suberkite maltą kmyną, saldžiąją papriką, aitriąją papriką ir kalendrą. Maišykite, kol prieskoniai paskleis aromatą.
  4. Sumaišykite ingredientus.
    Į puodą grąžinkite keptą mėsą. Supilkite konservuotus pomidorus, jautienos sultinį ir pupeles. Pagardinkite druska, pipirais ir, jei reikia, žiupsneliu cukraus.
  5. Troškinkite.
    Sumažinkite ugnį ir uždenkite puodą. Troškinkite apie 30–40 minučių, retkarčiais pamaišydami, kad troškinys nesviltų.
  6. Patikrinkite skonį.
    Prieš patiekdami paragaukite ir, jei reikia, papildomai pagardinkite prieskoniais.

Troškinio patiekimas

Čili troškinį galite patiekti su:

  • Virtais ryžiais;
  • Kukurūzų traškučiais (tortilla chips);
  • Šviežiomis petražolėmis ar kalendra;
  • Grietine arba tarkuotu sūriu.

Čili troškinys kitaip

  • Jei mėgstate dar daugiau daržovių, pridėkite cukinijų ar kukurūzų.
  • Vegetariškai versijai mėsą pakeiskite daugiau pupelių ir lęšių deriniu.
  • Troškinys dar skanesnis kitą dieną, kai visi skoniai susimaišo!

Čili troškinys – puikus pasirinkimas šaltam vakarui, kai norisi sotaus ir aromatingo patiekalo, kuris pamalonins visus prie stalo.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: allrecipes.space

ŽYMOS:Čili troškinysmėsa

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Traiškytų bulvių salotos
Receptai

Traiškytų bulvių salotos

2025-06-04
Kokosų aliejus - kaip pasigaminti?
Naudinga

Kaip pasigaminti kokosų aliejų namuose: išsamūs žingsniai

2025-06-13
Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi
Desertai

Trapūs braškiniai sausainiai su braškiniu glajumi

2025-07-07
Barbekiu padažas
Naudinga

Barbekiu padažas – paprasta pagaminti

2025-07-30

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?