ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Cukinijų ir brokolių kišas
Apkepai

Cukinijų ir brokolių kišas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-31
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Cukinijų ir brokolių kišas
Cukinijų ir brokolių kišas

Cukinijų ir brokolių kišas – kvapnus, maistingas ir universalus patiekalas, kurį galima patiekti tiek karštą, tiek atvėsusį.

Cukinijų ir brokolių kišas: receptas

Tai lengvas, gardus ir subalansuotas kepinys su daržovėmis – puikiai tinkantis pietums ar lengvai vakarienei.

Ingredientai:

  • 160 g trapios tešlos
  • 20 g sviesto
  • 1 cukinija,
  • druskos ir pipirų
  • 100 g brokolių
  • 2 kiaušiniai
  • 180 ml pieno
  • 50 g čedario sūrio

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Iškloti 20 cm skersmens kepimo formą trapia tešla, tada padėti ją į šaldytuvą 30 min.
3. Uždengti tešlą kepimo popieriumi ir pripilti kepimo pupelių. Kepti orkaitėje 10-15 min, kol tešla taps sausa.
4. Nuimti kepimo popierių ir pupeles, tada vėl dėti tešlos pagrindą į orkaitę 3-5 min, kol ji taps šviesiai auksinės spalvos ir iškeps.
5. Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 180 °C temperatūros.
6. Įkaitinti keptuvę. Sudėti sviestą ir smulkiai tarkuotas cukinijas, kepti kol paruduos. Pagardinti druska ir juodaisiais pipirais, tada perkošti per sietelį, kad būtų pašalina perteklinė drėgmė.
7. Brokolius trumpai apvirti verdančiame vandenyje 1-2 min, kol šiek tiek suminkštės. Nusausinti, tada sudėti į dubenį su šaltu vandeniu ir vėl nusausinti. Sumaišyti su keptomis cukinijomis ir paskirstyti šį mišinį ant tešlos pagrindo.
8. Kiaušinius ir pieną sudėti į dubenį, pagardinti druska ir juodaisiais pipirais, gerai išplakti. Sudėti pusę sūrio ir dar kartą išplakti.
9. Užpilti kiaušinių ir pieno mišinį ant daržovių, tada pabarstyti likusiu sūriu viršuje.
10. Kepti orkaitėje 40-45 min, kol paviršius taps auksinis, burbuliuojantis ir sutvirtėjęs.
11. Prieš patiekiant šiek tiek atvėsinti.

Taip pat skaitykite

Pusryčių tortilijos su baltymų omletu
Pusryčių tortilijos su baltymų omletu
2025-06-25
Kritinės klaidos gaminant kotletus: 3 tobulo patiekalo paslaptys
Kritinės klaidos gaminant kotletus: 3 tobulo patiekalo paslaptys
2025-10-27
Šokoladinė tartaletė
Šokoladinė tartaletė – sodrių desertų mėgėjams
2025-07-22
Žiedinis kopūstas su aštriu padažu
Žiedinis kopūstas su aštriu padažu
2025-07-31

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:apkepasAtviras pyragasbrokoliaiBrokolių kišasBrokolių patiekalaidaržovių patiekalaiKišas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Minkštos bandelės su dešra
Naudinga

Minkštos bandelės su dešra – prie sriubos ar sumuštiniams

Kaip išvengti brangių kavos aparato remonto: kovojame su kalkių nuosėdomis
Gyvenimas

Kaip išvengti brangiaus kavos aparato remonto: kovojame su kalkių nuosėdomis

Miego savaitgalį svarba sveikata
Sveikata ir grožis

Miego savaitgalį svarba: kaip išlikti sveikiems ir energingiems

Sužinokite šias gudrybes su folija, ir sutaupysite daug laiko bei pinigų!
Gyvenimas

Sužinokite šias gudrybes su folija, ir sutaupysite daug laiko bei pinigų!

Rudens darbai sode: ką atlikti rugsėjį, spalį ir lapkritį
Sodas ir daržas

Rudens darbai sode: ką atlikti rugsėjį, spalį ir lapkritį

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?