ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Dubajaus šokolado receptas: šokoladas užkariavęs internetą
Desertai

Dubajaus šokolado receptas: šokoladas užkariavęs internetą

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-30
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Dubajaus šokolado receptas
Dubajaus šokolado receptas

Dubajaus šokoladas – tai desertas, kuris sujungia rytietiškus skonius su prabanga. Jo sudėtyje dera šokolado sodrumas, riešutų traškumas ir subtilūs prieskoniai.

Dubajaus šokolado receptas

Šis skanėstas puikiai tiks ypatingoms progoms ar kaip dovana. Dubajaus šokoladas ne tik nustebins savo nepaprastu skoniu, bet ir taps tikru meno kūriniu, kuris gali papuošti bet kurią šventę ar ypatingą progą

Dubajaus šokolado nuotrauka

Ingredientai:

  • 200 g tamsaus šokolado (70 % kakavos)
  • 100 g pieniško šokolado
  • 50 g šviežių datulių (be kauliukų)
  • 50 g nesūdytų pistacijų
  • 50 g smulkintų migdolų
  • 1 šaukštelis malto kardamono
  • 1 šaukštelis rožių vandens
  • 2 šaukštai kokosų aliejaus
  • Valgomieji aukso lapeliai arba smulkūs džiovintų rožių žiedlapiai (papuošimui)

Gaminimo eiga:

Taip pat skaitykite

Šamo kukuliai karšto oro gruzdintuvėje
Šamo kukuliai karšto oro gruzdintuvėje
2025-08-13
Gervuogių sūrio pyragas
Gervuogių sūrio pyragas
2025-08-12
Pinacolados skonio žaliasis glotnutis: gaivus ir kreminis
Pinacolados skonio žaliasis glotnutis: gaivus ir kreminis
2025-07-10
Obuolienė - pagardas prie įvairių patiekalų
Obuolienės receptas, kurį išbandę kitų nebenorėsite
2025-07-01
  1. Ištirpinkite šokoladą:
    Vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite tamsųjį ir pienišką šokoladą kartu. Maišykite, kol masė taps vienalytė.
  2. Įmaišykite skonio akcentus:
    Į ištirpintą šokoladą įmaišykite kokosų aliejų, maltą kardamoną ir rožių vandenį. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  3. Paruoškite riešutų ir datulių mišinį:
    Datules smulkiai supjaustykite, o pistacijas ir migdolus lengvai susmulkinkite. Suberkite juos į šokolado masę ir švelniai išmaišykite.
  4. Supilkite į formą:
    Supilkite šokolado masę į kepimo popieriumi išklotą kvadratinę ar stačiakampę formą (20×20 cm). Išlyginkite paviršių.
  5. Papuoškite:
    Ant šokolado užberkite smulkių džiovintų rožių žiedlapių arba uždėkite valgomųjų aukso lapelių, kad suteiktumėte desertui prabangos.
  6. Atvėsinkite:
    Padėkite formą į šaldytuvą ir laikykite apie 1–2 valandas, kol šokoladas visiškai sustings.
  7. Pjaustykite ir patiekite:
    Sustingusį šokoladą išimkite iš formos ir supjaustykite kvadratėliais ar stačiakampiais gabalėliais.

Šį desertą galite laikyti sandariame inde šaldytuve iki savaitės. Jis puikiai tinka kaip prabangus užkandis prie kavos ar arbatos.

Sujungus aukštos kokybės šokoladą, egzotiškus prieskonius ir rytietiškas skonio natas, šis desertas atspindi Dubajaus prabangą ir subtilumą.

Rožių vanduo ir kardamonas suteikia subtilų rytietišką aromatą, o pistacijos ir datulės – traškumą ir natūralų saldumą.

Puošdami šokoladą aukso lapeliais ar rožių žiedlapiais, jūs ne tik suteiksite jam įspūdingą išvaizdą, bet ir išryškinsite šio deserto unikalumą bei prabangą. Tai puikus pasirinkimas norint palepinti save ar padovanoti savo artimiesiems tikrą egzotišką malonumą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: https://vikna.tv

ŽYMOS:Dubajaus šokoladasreceptas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Cannelloni makaronai su jautiena
Makaronų patiekalai

Cannelloni makaronai su jautiena

2025-08-08
Kepti briuselio kopūstai vos iš 5 ingredientų
Receptai

Geriausi oro gruzdintuvėje kepti briuselio kopūstai vos iš 5 ingredientų

2025-06-16
Kodėl šefai deda cukraus kepdami žuvį: gudrybė, kurią verta atsiminti
Naudinga

Kodėl šefai deda cukraus kepdami žuvį: gudrybė, kurią verta atsiminti

2025-07-10
Užkepti kruasanai su kumpiu ir sūriu
Receptai

Užkepti kruasanai su kumpiu ir sūriu

2025-07-25

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?