Dvigubo šokolado šokoladainis – tai itin šokoladiškas, sodrus ir minkštas skanėstas, čia dera tamsaus šokolado intensyvumas ir baltojo šokolado saldumas.
Dvigubo šokolado šokoladainis: receptas
Puikiai tinka tiek jaukiam pasimėgavimui, tiek ypatingai progai, kai norisi turtingo, sodraus deserto.
Ingredientai:
- 375 g sviesto
- 375 g juodojo šokolado
- 6 kiaušiniai
- 350 g cukraus
- 1 valg. š. vanilės ekstrakto
- 225 g miltų
- 1 arb. š. druskos
- 250 g baltojo šokolado
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Iškloto kepimo formos šonus ir dugną kepimo popieriumi.
3. Sviestą ir šokoladą sudėti į karščiui atsparų dubenį. Pastatyti dubenį virš vos verdančio vandens puodo (dubens dugnas vandens turi neliesti) ir leisti ištirpti.
4. Kitame dubenyje suplakti kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą.
5. Kai šokoladas su sviestu ištirpsta, nukelti ir leisti šiek tiek atvėsti. Įmaišyti kiaušinių masę ir išplakti iki vientisos tekstūros.
6. Persijoti miltus ir druską, ir įmaišyti į šokolado masę. Sudėti baltojo šokolado gabalėlius ir išmaišyti.
7. Supilti tešlą į formą ir kepti 25 min. Išėmus iš orkaitės, leisti šiek tiek atvėsti formoje.
8. Patiekiant išimti iš formos ir supjaustyti kvadratėliais, kol dar šilta. Galima papildomai pabarstyti cukraus pudra.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.