ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Garuose paruoštos midijos – išskirtinei vakarienei
Receptai

Garuose paruoštos midijos – išskirtinei vakarienei

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-02
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Garuose paruoštos midijos
Garuose paruoštos midijos

Garuose paruoštos midijos – tai gardžios, švelniai garintos midijos, kurias pagardina aštrus ir aromatingas padažas su česnaku, imbieru, čili ir sojos padažu.

Garuose paruoštos midijos: receptas

Šviežios midijos su šiltu, pikantišku padažu ir šviežios kalendros aromatu sukuria neprilygstamą skonio derinį.

Ingredientai:

  • 500 g šviežių midijų

    Padažui:
  • 2 arb. š. smulkinto česnako
  • 1 valg. š. smulkinto šviežio imbiero
  • 1 arb. š. aitriųjų pupelių padažo
  • 1 valg. š. ryžių vyno arba sauso chereso
  • 1 valg. š. šviesaus sojų padažo
  • 2 arb. š. tamsaus sojų padažo
  • 2 šviežios raudonosios aitriosios paprikos
  • 3 valg. š. svogūnų laiškų (plonai supjaustytų)
  • 3 valg. š. žemės riešutų aliejaus
  • šviežių kalendrų šakelių papuošimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Nuplauti midijas. Išmesti visas, kurios atsidariusios.
2. Paruošti garintuvą arba įstatykite groteles į wok keptuvę ar gilų puodą ir įpilti apie 5 cm vandens. Užvirinti vandenį stipriai kaitinant.
3. Ant lėkštės sudėti midijas, tada lėkštę padėti į garintuvą arba ant grotelių.
4. Sumažinti kaitrą iki silpnos, kad vanduo vos burbuliuotų ir uždengti wok arba puodą dangčiu.
5. Garinti švelniai apie 5 min arba kol midijos pradės atsidarinėti.
6. Tuo tarpu sumaišyti visus padažo ingredientus, išskyrus aliejų, karščiui atspariame inde.
7. Įkaitinti wok arba didelę keptuvę ant stiprios kaitros. Kai aliejus labai įkais ir pradės lengvai rūkti, užpilti jį ant padažo ingredientų.
8. Išimti midijas iš garintuvo. Pašalinti visas neatsidariusias midijas.
9. Gerai išmaišyti padažą ir užpilti ant midijų.
10. Pabarstyti šviežiomis kalendrų šakelėmis ir patiekti iš karto.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:midijosMidijų receptas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šokoladinė tartaletė
Desertai

Šokoladinė tartaletė – sodrių desertų mėgėjams

2025-07-22
Balzaminis salotų padažas
Naudinga

Balzaminis salotų padažas

2025-07-22
Airiška bulvių košė - kuo skiriasi nuo lietuviškos?
Bulvių patiekalai

Airiška bulvių košė prieš tradicinę, kokie skirtumai? Išbandykite receptą

2025-06-13
Kaip paruošti jautieną, kad ši būtų minkšta ir sultinga
Naudinga

Šefas dalijasi patarimais, kaip paruošti jautieną, kad ši būtų minkšta ir sultinga

2025-07-09

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?