ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Garuose paruoštos midijos – išskirtinei vakarienei
Receptai

Garuose paruoštos midijos – išskirtinei vakarienei

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-02
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Garuose paruoštos midijos
Garuose paruoštos midijos

Garuose paruoštos midijos – tai gardžios, švelniai garintos midijos, kurias pagardina aštrus ir aromatingas padažas su česnaku, imbieru, čili ir sojos padažu.

Garuose paruoštos midijos: receptas

Šviežios midijos su šiltu, pikantišku padažu ir šviežios kalendros aromatu sukuria neprilygstamą skonio derinį.

Ingredientai:

  • 500 g šviežių midijų

    Padažui:
  • 2 arb. š. smulkinto česnako
  • 1 valg. š. smulkinto šviežio imbiero
  • 1 arb. š. aitriųjų pupelių padažo
  • 1 valg. š. ryžių vyno arba sauso chereso
  • 1 valg. š. šviesaus sojų padažo
  • 2 arb. š. tamsaus sojų padažo
  • 2 šviežios raudonosios aitriosios paprikos
  • 3 valg. š. svogūnų laiškų (plonai supjaustytų)
  • 3 valg. š. žemės riešutų aliejaus
  • šviežių kalendrų šakelių papuošimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Nuplauti midijas. Išmesti visas, kurios atsidariusios.
2. Paruošti garintuvą arba įstatykite groteles į wok keptuvę ar gilų puodą ir įpilti apie 5 cm vandens. Užvirinti vandenį stipriai kaitinant.
3. Ant lėkštės sudėti midijas, tada lėkštę padėti į garintuvą arba ant grotelių.
4. Sumažinti kaitrą iki silpnos, kad vanduo vos burbuliuotų ir uždengti wok arba puodą dangčiu.
5. Garinti švelniai apie 5 min arba kol midijos pradės atsidarinėti.
6. Tuo tarpu sumaišyti visus padažo ingredientus, išskyrus aliejų, karščiui atspariame inde.
7. Įkaitinti wok arba didelę keptuvę ant stiprios kaitros. Kai aliejus labai įkais ir pradės lengvai rūkti, užpilti jį ant padažo ingredientų.
8. Išimti midijas iš garintuvo. Pašalinti visas neatsidariusias midijas.
9. Gerai išmaišyti padažą ir užpilti ant midijų.
10. Pabarstyti šviežiomis kalendrų šakelėmis ir patiekti iš karto.

Taip pat skaitykite

Šokoladiniai sausainiai
Šokoladiniai sausainiai – receptas dviems sausainiams
2025-07-06
Nekeptas sūrio pyragas su mangais
Nekeptas sūrio pyragas su mangais
2025-06-19
Lašiša su pankoliais ir saulėje džiovintų pomidorų kuskusu
Lašiša su pankoliais ir saulėje džiovintų pomidorų kuskusu: viduržemio jūros dietos receptas
2025-08-25
Lietiniai blynai. 10 taisyklių kaip iškepti tobulus.
Kaip iškepti gardžius lietinius blynus? Virtuvės šefas dalijasi 10 taisyklių
2025-06-12

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:midijosMidijų receptas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kokias ligas platina erkės?
Sveikata ir grožis

Kokias ligas platina erkės? Pasitikrinkite, ar visas jas esate girdėję

Ką jaučia šunys palikti vieni namuose?
Gyvenimas

Ką šunys galvoja ir jaučia, kai juos paliekate vienus namuose? Atsako ekspertai

Kaip stiprinti kaulus natūraliai: svarbiausi mitybos principai
Sveikata ir grožis

Kaip stiprinti kaulus natūraliai: svarbiausi mitybos principai

Visi bjaurisi šio augalo skoniu, bet jo nauda – stulbinanti
Pagrindinės naujienos

Visi bjaurisi šio augalo skoniu, tačiau jis nepakeičiamas mūsų sveikatai

Per kiek laiko reikia išgerti plikytą kavą, kad nepakenktų sveikatai?
Gyvenimas

Per kiek laiko reikia išgerti plikytą kavą, kad ši nepakenktų sveikatai?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?