ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Geriausias būdas sunaudoti ryžius, likusius nuo ankstesnių pietų! Tai labai skanu!
Naudinga

Geriausias būdas sunaudoti ryžius, likusius nuo ankstesnių pietų! Tai labai skanu!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Geriausias būdas sunaudoti ryžius, likusius nuo ankstesnių pietų! Tai labai skanu!
Geriausias būdas sunaudoti ryžius, likusius nuo ankstesnių pietų! Tai labai skanu!

Ar kada nors turėjote virtų ryžių likučių, kurių nežinojote, ką su jais daryti? Šis receptas iš „YouTube“ kanalo padės jums paruošti skanius keptus ryžius su kiaušiniais ir daržovėmis. Paprasta, greita ir be galo skanu – jūsų šeima liks sužavėta!

Kepti ryžiai su kiaušiniais: receptas

Šiam receptui jums reikės:

  • Virtų ryžių (galima naudoti likučius nuo vakar)
  • 3 kiaušinių
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • 2 dešrelių
  • Šaldytų žirnelių
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Augalinio aliejaus

Paruoškite daržoves ir dešreles

Pirmiausia nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Morkas nuskuskite ir supjaustykite mažais kubeliais. Dešreles perpjaukite išilgai ir taip pat supjaustykite nedideliais gabalėliais. Žirnius pavirkite vandenyje apie 3 minutes ir nupilkite vandenį.

Taip pat skaitykite

Greitai paruošiamas nekaloringas desertas
Greitai paruošiamas nekaloringas desertas: tereikės avižinių dribsnių, kakavos ir bananų!
2025-09-12
Keksiukai su šokolado gabaliukais
Keksiukai su šokolado gabaliukais: gurmaniškas rytmetis
2025-08-18
Naminė čiabata
Naminė čiabata – lengviau nei galvojate
2025-10-16
Namuose ruoštas kaulų sultinys
Namuose ruoštas kaulų sultinys
2025-08-18

Į keptuvę įpilkite aliejaus, suberkite svogūnus, sudėkite kitas daržoves ir dešreles. Kepkite, kol daržovės taps minkštos, tada išimkite mišinį iš keptuvės ir sudėkite į lėkštę – jį naudosite vėliau.

Paruoškite ryžius su kiaušiniais

Dubenyje išmaišykite ryžius. Kiaušinių trynius suplakite atskirai ir supilkite ant ryžių, gerai išmaišykite.

Į tuščią keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, įkaitinkite ir sudėkite ryžius su tryniais. Kepkite apie 2 minutes, tuomet įmaišykite kiaušinių baltymus.

Sumaišykite visus ingredientus

Į ryžių ir kiaušinių mišinį įmaišykite anksčiau iškeptas daržoves ir dešreles. Kepkite dar kelias minutes, kol visi ingredientai taps tolygiai karšti.

Patiekite ir mėgaukitės

Keptus ryžius su kiaušiniais galite pabarstyti sezamo sėklomis. Patiekite karštus ir mėgaukitės gardžiu, lengvai paruošiamu patiekalu, kuris puikiai tiks tiek pietums, tiek vakarienei.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais
Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais
2025-07-18
Juoduojančios bulvės: ar jas saugu valgyti ir kaip to išvengti?
Juoduojančios bulvės: ar jas saugu valgyti ir kaip to išvengti?
2025-08-28
Pinta duona
Pinta duona – iškepti itin paprasta
2025-09-19
Raudonasis pesto padažas
Raudonasis pesto padažas – puikus pagardas makaronams
2025-08-01

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Juodieji pipirai – daugiau nei prieskonis: nauda sveikatai ir svarbūs patarimai vartotojams
Sveikata ir grožis

Juodieji pipirai – daugiau nei prieskonis: nauda sveikatai ir svarbūs patarimai vartotojams

Vonios kilimėliai blogai kvepia? Naminis nuoviras pašalins pelėsį
Gyvenimas

Vonios kilimėliai blogai kvepia? Naminis nuoviras pašalins pelėsį

Obuolienė - pagardas prie įvairių patiekalų
Desertai

Obuolienės receptas, kurį išbandę kitų nebenorėsite

Nereikalingi žmogaus kūno organai: evoliucijos palikimas
Įdomu

Nereikalingi žmogaus kūno organai: evoliucijos palikimas

Pradėkite kramtyti gvazdikėlius
Sveikata ir grožis

Pradėkite kramtyti gvazdikėlius ir pažiūrėkite, kas atsitiks: nuostabus prieskonis sveikatai!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?