ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Gervuogių keksiukai
Desertai

Gervuogių keksiukai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-12
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Gervuogių keksiukai
Gervuogių keksiukai

Gervuogių keksiukai – minkšti viduje ir traškus riešutų trupinių viršus. Gaivūs ir natūralūs ingredientai suteikia keksiukams gaivumo ir švelnaus saldumo, o uogos prideda natūralios rūgštelės.

Gervuogių keksiukai: receptas

Tai universalus skanėstas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek popietės arbatai.

Ingredientai:

Trupiniams:

  • 55 g miltų
  • 40 g rudojo cukraus
  • 25 g lazdyno riešutų (nuluptų)
  • 40 g sviesto (ištirpinto)

    Keksiukams:
  • 75 g sviesto
  • 225 g miltų
  • 175 g cukraus
  • 1½ arb. š. sodos
  • žiupsnelis druskos
  • 100 ml pieno
  • 100 ml pasukų (arba grietinės)
  • 3 kiaušiniai
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 200 g šviežių gervuogių (perpjauti pusiau, jei didelės)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Pasakiškas pistacinis sūrio pyragas
Pasakiškas pistacinis sūrio pyragas: paprasta paruošti, neįmanoma pamiršti!
2025-06-15
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su kumpiu ir sūriu
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su kumpiu ir sūriu karšto oro gruzdintuvėje
2025-06-17
Picos tešla be mielių
Picos tešla be mielių – greitas ir paprastas receptas
2025-06-29
Braškiniai ledai
Braškiniai ledai – nereikia ledų aparato
2025-07-07
Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 190C temperatūros ir iškloti keksiukų formeles kepimo popieriumi.
2. Paruošti trupinius: dideliame dubenyje sumaišyti miltus, rudąjį cukrų ir kapotus lazdynų riešutus. Tirpintą sviestą įtrinti į sausų ingredientų mišinį pirštais, kol susidarys maži gumulėliai. Atidėti.
3. Keksiukams ištirpinti sviestą ir leisti šiek tiek atvėsti. Kitame dideliame dubenyje persijoti miltus, cukrų, sodą ir druską. Į matavimo indą sudėti pieną, pasukas, kiaušinius ir vanilės ekstraktą, gerai išplakti.
4. Padaryti duobutę sausų ingredientų viduryje ir supilti skystą mišinį bei ištirpintą sviestą. Atsargiai maišyti šluotele tik kol susijungs ingredientai, leisti mišiniui likti truputį gumulėtam. Atsargiai įmaišyti gervuoges dideliu šaukštu.
5. Tešlą tolygiai paskirstyti formelėse, viršų pabarstyti trupinių mišiniu.
6. Kepti orkaitės vidurinėje dalyje 25-30 min, kol keksiukai gražiai paruduos, pakils, o įdurtas medinis pagaliukas ištraukus bus švarus.
7. Patiekti keksiukus šiltus arba kambario temperatūros.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Desertai su gervuogėmisGervuogėsGervuogių keksiukaikeksiukaiKeksiukai su uogomis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Žagarėliai – skaniausias vaikystės desertas
Desertai

Žagarėliai – skaniausias vaikystės desertas

2025-07-22
Tacos su plėšyta jautiena ir mangų salsa
Mėsos patiekalai

Tacos su plėšyta jautiena ir mangų salsa

2025-06-17
Pikantiški varškės ir cukinijų vafliai
Receptai

Pikantiški varškės ir cukinijų vafliai

2025-07-03
Šaldyto jogurto desertas su uogomis
Desertai

Šaldyto jogurto desertas su uogomis

2025-07-14

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?