Graikinių riešutų tortas – tai sodrus, drėgnas, riešutinis ir švelniai karamelinis tortas. Kiekvienas gabalėlis džiugina šiluma ir jaukumu.
Graikinių riešutų tortas: receptas
Tai desertas, kuris atrodo įspūdingai. Puikus pasirinkimas šventei ar tiesiog akimirkai pasilepinti.
Ingredientai:
Biskvitui:
- 75 g graikinių riešutų
- 225 g sviesto (minkšto)
- 225 g šviesaus muscovado cukraus
- 4 kiaušiniai
- 225 g savaime kylančių miltų (self-raising)
- 1 arb. š. kepimo miltelių
Glajui:
- 150 g sviesto (minkšto)
- 150 g cukraus pudros
- 250 g minkštų karamelinių saldainių
- 25 g graikinių riešutų puselių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Paruošti biskvitą: įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros. Patepti dvi 20 cm skersmens kepimo formas sviestu ir dugną iškloti kepimo popieriumi.
2. Sudėti graikinius riešutus į maisto smulkintuvą ir pulsuojant susmulkinti iki labai mažų gabalėlių, bet ne iki miltų. Nepergyventi, jei liks stambesnių gabalėlių – jie suteiks tekstūros. Supilti riešutus į dubenį.
3. Sudėti sviestą, rudąjį cukrų, kiaušinius, miltus ir kepimo miltelius į smulkintuvą ir pulsuojant sumaišyti iki vientisos masės. Jei reikia, kartais nuimti dangtį ir nubraukti masę nuo sienelių silikonine mentele. (Jei nėra smulkintuvo, sudėti viską į dubenį ir energingai išplakti.)
4. Įmaišyti riešutus į tešlą tik iki susijungimo. Paskirstyti tešlą tolygiai į abi formas ir sulyginti paviršių. Kepti orkaitės centre, ant tos pačios lentynos, 25 min, kol pakils ir kraštai šiek tiek atsitrauks nuo formos.
5. Išimti iš orkaitės ir palikti 5 min. Peiliu atskirti kraštus ir apversti ant grotelių. Nuimti kepimo popierių ir visiškai atvėsinti.
6. Paruošti glajų: sudėti sviestą į smulkintuvą arba dubenį, įberti cukraus pudrą ir 150 g supjaustytų karamelinių saldainių. Plakti, kol masė taps lygi ir kreminė. Jei reikia, įpilti 2-3 a. š. pieno, kad glajus būtų lengvas ir lengvai tepamas. Nepergyventi, jei dalis saldainių liks gabalėliais.
7. Dėti vieną biskvitą ant lėkštės ar tortinės ir aptepti puse glajaus. Uždėti antrą biskvitą ir aptepti likusiu glajumi, suformuojant švelnias bangeles ir viršūnes. Papuošti graikinių riešutų puselėmis ir likusiais supjaustytais saldainiais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.