ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Greitai paruošiami vištienos kepsneliai: tikrai verta išbandyti šį receptą!
Mėsos patiekalai

Greitai paruošiami vištienos kepsneliai: tikrai verta išbandyti šį receptą!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Vištienos krūtinėlė – puikus pasirinkimas lengvai vakarienei, tačiau dažnai iškepus ji gali būti pernelyg sausa. Šiandien dalijamės patikimu būdu, kaip paruošti tobulą vištienos krūtinėlę, kuri bus sultinga, aromatinga ir itin skani.

Greitai paruošiami vištienos kepsneliai
Greitai paruošiami vištienos kepsneliai

Vištienos kepsneliai: receptas

Ingredientai:

  • 2 vištienos krūtinėlių
  • 2 kiaušinių
  • 30 g druskos
  • 10 g maltų juodųjų pipirų
  • 15 g rūkytos paprikos miltelių
  • 1 valg. š. sojos padažo
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 120 g bet kokio kieto sūrio
  • 2 valg. š. džiūvėsėlių

Marinavimas ir paruošimas

  1. Nuplaukite vištienos krūtinėles ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
  2. Įdėkite mėsą į gilų dubenį.
  3. Įberkite druskos, pipirų ir paprikos miltelių.
  4. Supilkite sojų padažą ir alyvuogių aliejų.
  5. Gerai išmaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.

Paruošimas sūrio ir džiūvėsėlių mišiniu

Taip pat skaitykite

Jautiena ar vištiena: kuri mėsa sveikesnė?
Jautiena ar vištiena: kuri mėsa sveikesnė?
2025-08-12
Orkaitėje keptos paprikos su faršu ir sūriu
Orkaitėje keptos paprikos su faršu ir sūriu: greita ir sotu
2025-07-19
Aromatingas panyro karis
Aromatingas panyro karis
2025-08-28
Grikių košė, kuri iš lėkštės dings tiesiog žaibišku greičiu: išbandykite ir įsitikinsite patys
Grikių košė, kuri iš lėkštės dings tiesiog žaibišku greičiu: išbandykite ir įsitikinsite patys
2025-10-08
  1. Atskirame dubenyje sutarkuokite sūrį.
  2. Sumaišykite sūrį su džiūvėsėliais.
  3. Įberkite šiek tiek paprikos miltelių ir gerai išmaišykite.

Vištienos panirimas į kiaušinių plakinį

  1. Į kitą dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite šakute.
  2. Kiekvieną vištienos juostelę paeiliui įdėkite į kiaušinio plakinį.
  3. Apvoliokite sūrio ir džiūvėsėlių mišinyje.

Kepimas orkaitėje

  1. Išklokite skardą kepimo popieriumi.
  2. Ant jos vieną prie kitos sudėkite paruoštas vištienos juosteles.
  3. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 15 minučių, kol iškeps ir įgaus gražią auksinę spalvą.

Patiekimas ir patarimai

  • Patiekite su mėgstamu garnyru, pavyzdžiui, daržovių salotomis, ryžiais ar bulvių koše.
  • Vištienos juosteles galima patiekti ir kaip užkandį su įvairiais padažais, pvz., jogurto ar garstyčių.
  • Jei norite papildomos traškumo, prieš kepdami galite vištieną trumpai apkepti keptuvėje ant vidutinės ugnies.
  • Marinuokite vištieną bent 30 minučių, kad prieskoniai geriau įsigertų į mėsą ir suteiktų dar daugiau skonio.

Šis receptas užtikrina, kad vištienos krūtinėlė bus ne tik sultinga, bet ir aromatinga, todėl taps mėgstamiausia šeimos vakariene ar gardžiu užkandžiu svečiams.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:vištienaVištienos krūtinėlė

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kartą per mėnesį į skalbimo mašiną įdedu šios priemonės
Namai ir patarimai

Kartą per mėnesį į skalbimo mašiną įdedu šios priemonės: tai pašalina pelėsį ir nemalonų kvapą!

Tai stebuklingas dušo valiklis. 2 produktai ir apnašos dingsta!
Gyvenimas

Tai stebuklingas dušo valiklis. 2 produktai ir apnašos dingsta!

Apple Watch Series 10 – ištobulintas laikrodis tikriems iPhone entuziastams
Technologijos

Apple Watch Series 10 – ištobulintas laikrodis tikriems iPhone entuziastams

Burokėlių sultys: gerkite kasdien ir nauda nustebins
Sveikata ir grožis

Burokėlių sultys: gerkite kasdien ir poveikis jus nustebins

Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže
Bulvių patiekalai

Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?