ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Greitas tinginių Napoleonas – jokio ilgo gaminimo
Desertai

Greitas tinginių Napoleonas – jokio ilgo gaminimo

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-18
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Greitas tinginių Napoleonas
Greitas tinginių Napoleonas

Greitas tinginių Napoleonas – traškūs sluoksniuotos tešlos lakštai ir švelnus kremas susijungia į klasikinio skonio tortą. Tobulas pasirinkimas, kai norisi saldumyno be sudėtingo kepimo.

Greitas tinginių Napoleonas: receptas

Šis tinginių Napoleonas – puikus desertas svečiams pavaišinti ar smaližių savaitgaliui!

Ingredientai:

  • 500 g sluoksniuotos tešlos
  • 500 ml pieno
  • 2 pakeliai vanilinio pudingo miltelių
  • 3-4 valg. š. cukraus (arba pagal skonį)
  • 200 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 200 ml grietinėlės (nebūtina, bet priduoda kremui purumo)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Sluoksniuotą tešlą atšildyti, kiekvieną lapą lengvai pakočioti ir subadyti šakute, kad kepant neišsipūstų.
2. Kepti iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 10-15 min, kol taps auksiniai ir traškūs. Leisti visiškai atvėsti.
3. Iš pieno, pudingo miltelių ir cukraus išvirti pudingą. Atvėsinti iki kambario temperatūros.
4. Tuomet išplakti pudingą kartu su sviestu iki vientisos, purios masės. Norint, galima įmaišyti ir išplaktą grietinėlę bei šiek tiek vanilės, tuomet kremas bus dar puresnis.
5. Ant padėklo ar lėkštės dėti sluoksnį iškeptos tešlos, jį aptepkite kremu. Kartoti kol bus sunaudoti visi lakštai, paskutinis sluoksnis – kremo.
6. Vieną lakštą sutrupinti ir apibarstyti viršų bei šonus, gražiai atrodo ir suteikia tekstūros.
7. Tortą laikyti šaldytuve bent 6-8 val, kad lakštai suminkštėtų ir tortas taptų minkštas.

Taip pat skaitykite

Peraugusius agurkus taip pat galite konservuoti: jau daug metų naudoju tik šį receptą
Peraugusius agurkus taip pat galite konservuoti: jau daug metų naudoju tik šį receptą
2025-08-26
Lietiniai blynai su kreminiu sūriu ir lašiša
Lietiniai blynai su kreminiu sūriu ir lašiša
2025-08-14
Marinuoti pomidorai su aviečių lapais, receptas žiemai
Marinuoti pomidorai su aviečių lapais, receptas žiemai
2025-08-26
Švediškas triukas kreminei košės tekstūrai
Avižinė košė: švediškas triukas, kad košė būtų itin kreminė
2025-08-01

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:NapoleonasTortas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip atsikratyti maistinių kandžių?
Gyvenimas

Sumaišau 2 ingredientus. Kandys iš karto dingsta iš virtuvės spintelių

Ar apskritai įmanoma pailsinti smegenis?
Įdomu

Ar apskritai įmanoma pailsinti smegenis? Atskleidė tiesą apie poilsį ir atsipalaidavimą

Kodėl kietai virto kiaušinio trynys pakeičia spalvą? Ar jis valgomas?
Naudinga

Kodėl kietai virto kiaušinio trynys pakeičia spalvą? Ar jis valgomas?

Po skalbimo susitraukė drabužiai? Yra būdas jiems sugrąžinti formą!
Gyvenimas

Po skalbimo susitraukė drabužiai? Yra būdas jiems sugrąžinti formą!

Kokie „sveiki” produktai gali kenkti jūsų dantims?
Sveikata ir grožis

Kokie „sveiki” produktai gali kenkti jūsų dantims?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?