ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Gruzdinta vištiena su kopūstų salotomis
Mėsos patiekalai

Gruzdinta vištiena su kopūstų salotomis

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Gruzdinta vištiena su kopūstų salotomis
Gruzdinta vištiena su kopūstų salotomis

Gruzdinta vištiena su kopūstų salotomis – tai Pietietiško stiliaus keptos vištienos patiekalas su gaiviomis kopūstų salotomis – tobulas kontrastų derinys. Švelni, sultinga vištiena pasižymi intensyviu prieskonių aromatu ir traškia plutele, o šalia patiekiamos šviežios salotos suteikia patiekalui lengvumo ir pikantiškumo.

Gruzdinta vištiena su kopūstų salotomis: receptas

Išraiškinas, skonių kupinas patiekalas. Tobulas patiekti didelei grupei draugų vakarėlio metu.

Marinatui:

  • 600 ml pasukų
  • 6 valg. š. kapotų kalendrų
  • 6 česnakų skiltelės
  • 2 šalotiniai svogūnai
  • ½ arb. š. džiovintų čili dribsnių
  • 1 valg. š. druskos
  • 4 vištienos šlaunelės (be odos)

Vištienai apvolioti:

Taip pat skaitykite

Aromatingi falafeliai su morkomis
Aromatingi falafeliai su morkomis
2025-09-09
Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai
Natūraliai saldūs braškių ir bananų ledai
2025-08-07
Sėklų duona, nauda organizmui ir kaip pasigaminti?
Sėklų duona: skanus ir sveikas pasirinkimas
2025-07-15
Churros su sūdytos karamelės padažu
Churros su sūdytos karamelės padažu
2025-10-10
  • 6 valg. š. kvietinių miltų
  • ½ a. š. salierų druskos
  • ½ a. š. kajeno pipirų
  • ½ a. š. maltų juodųjų pipirų
  • ½ a. š. paprikos

Vištienos kepimui:

  • 200 ml augalinio aliejaus

Kopūstų salotoms:

  • ¼ raudongūžio kopūsto
  • ¼ baltagūžio kopūsto
  • 3 morkos
  • 4 svogūnų laiškai
  • 1 valg. š. kmynų
  • 1 valg. š. čili padažo
  • 100 g majonezo
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Marinatui visus ingredientus sumaišyti dubenyje ir jame apvolioti vištienos šlauneles. Uždengti ir palikti marinuotis šaldytuve per naktį.
2. Paruošti apvoliojimo mišinį sumaišant visus jam skirtus ingredientus. Išimti vištieną iš marinato ir apvolioti prieskoniuotų miltų mišinyje, kad visiškai pasidengtų. Grąžinti į šaldytuvą dar 45 min.
3. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
4. Įkaitinti augalinį aliejų gilioje, sunkioje keptuvėje, kol įmetus duonos trupinį jis ims čirškėti ir paruduos.
5. Sudėti vištieną ir kepti kol gražiai apskrus iš visų pusių. Išimti ir perkelti ant kepimo skardos.
6. Perkelti į orkaitę ir kepti 15-20 min, kol pilnai iškeps.
7. Kopūstų salotoms kopūstus plonai supjaustyti, morkas sutarkuoti ir viską sudėti į dubenį. Sudėti kmynus, čili padažą, majonezą. Pagardinti druska ir pipirais. Viską labai gerai išmaišyti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Gruzdinta vištienavištienavištienos patiekalai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Virtos bulvės - kaip teisingai jas virti?
Gyvenimas

Dedate bulves į šaltą vandenį? Kodėl geriau nedaryti šios klaidos?

Kas yra Reiki? Šamanizmas ar išties sielą gydanti praktika?
Įdomu

Kas yra Reiki? Šamanizmas ar išties sielą gydanti praktika?

3 suomių laimės paslaptys: kodėl jie laimingiausi žmonės pasaulyje?
Sveikata ir grožis

3 suomių laimės paslaptys: kodėl jie laimingiausi žmonės pasaulyje?

Tibeto genas: paslaptis, leidžianti išgyventi kalnuose
Įdomu

Tibeto genas: paslaptis, leidžianti išgyventi kalnuose

Miego savaitgalį svarba sveikata
Sveikata ir grožis

Miego savaitgalį svarba: kaip išlikti sveikiems ir energingiems

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?