Grybų fritata – tai lengvas, bet kartu sotus patiekalas, kuriame atsiskleidžia žemiškas pievagrybių skonis ir švelnus žolelių aromatas.
Grybų fritata: receptas
Šis patiekalas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei ar piknikui – skanus tiek karštas, tiek šaltas, visada patogus ir universalus pasirinkimas.
Ingredientai:
- šiek tiek purškiamo aliejaus
- 250 g pievagrybių
- 1 česnako skiltelė
- 1 valg. š. smulkintų česnakinių laiškų
- 4 kiaušiniai, paplakti
- šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Į nedidelę, karščiui atsparią keptuvę įpurkšti šiek tiek aliejaus ir statyti ant stiprios kaitros (keptuvės dugnas neturi būti platesnis nei ~18 cm). Kepti griežinėliais pjaustytus pievagrybius maišant, dalimis, po 2-3 min, kol suminkštės ir lengvai apskrus. Suberti iškeptus grybus į sietelį virš dubens, kad nubėgtų skysčiai – jie neturi permirkti.
2. Sudėti grybus atgal į keptuvę, įmaišyti trintą česnaką, česnakinius laiškus ir žiupsnelį juodųjų pipirų. Kepti dar minutę, tada sumažinti kaitrą iki silpnos.
3. Įkaitinti orkaitės grilį iki maksimalios temperatūros. Užpilti plaktus kiaušinius ant grybų. Kepti 5 min, kol beveik sutvirtės.
4. Perkelti keptuvę po griliu ir kepti 3-4 min, kol fritata visiškai sustings.
5. Išimti iš griliaus, atsargiai atlaisvinti kraštus apvaliu peiliu, išversti ant lentelės ir supjaustyti skiltelėmis. Patiekti karštą arba šaltą su salotomis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.