ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Grybų fritata – gardiems pusryčiams
Receptai

Grybų fritata – gardiems pusryčiams

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-27
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Grybų fritata
Grybų fritata

Grybų fritata – tai lengvas, bet kartu sotus patiekalas, kuriame atsiskleidžia žemiškas pievagrybių skonis ir švelnus žolelių aromatas.

Grybų fritata: receptas

Šis patiekalas puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek lengvai vakarienei ar piknikui – skanus tiek karštas, tiek šaltas, visada patogus ir universalus pasirinkimas.

Ingredientai:

  • šiek tiek purškiamo aliejaus
  • 250 g pievagrybių
  • 1 česnako skiltelė
  • 1 valg. š. smulkintų česnakinių laiškų
  • 4 kiaušiniai, paplakti
  • šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į nedidelę, karščiui atsparią keptuvę įpurkšti šiek tiek aliejaus ir statyti ant stiprios kaitros (keptuvės dugnas neturi būti platesnis nei ~18 cm). Kepti griežinėliais pjaustytus pievagrybius maišant, dalimis, po 2-3 min, kol suminkštės ir lengvai apskrus. Suberti iškeptus grybus į sietelį virš dubens, kad nubėgtų skysčiai – jie neturi permirkti.
2. Sudėti grybus atgal į keptuvę, įmaišyti trintą česnaką, česnakinius laiškus ir žiupsnelį juodųjų pipirų. Kepti dar minutę, tada sumažinti kaitrą iki silpnos.
3. Įkaitinti orkaitės grilį iki maksimalios temperatūros. Užpilti plaktus kiaušinius ant grybų. Kepti 5 min, kol beveik sutvirtės.
4. Perkelti keptuvę po griliu ir kepti 3-4 min, kol fritata visiškai sustings.
5. Išimti iš griliaus, atsargiai atlaisvinti kraštus apvaliu peiliu, išversti ant lentelės ir supjaustyti skiltelėmis. Patiekti karštą arba šaltą su salotomis.

Taip pat skaitykite

Biskvito vyniotinio su įdaru receptas
Biskvito vyniotinio su įdaru receptas: apsilaižysite pirštus
2025-09-22
Kaip pasigaminti grietinėlę?
Nebepirkite plakamos grietinėlės parduotuvėje: iš paprasto pieno paruoškite tobulą kremą!
2025-09-20
Ar galima valgyti patamsėjusį kiaušinio trynį?
Ar galima valgyti patamsėjusį kiaušinio trynį?
2025-11-18
Kaip pagaminti minštą jautieną
Penki patarimai, kaip suminkštinti jautieną gaminant įvairiais būdais
2025-06-17

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    ŽYMOS:Grybų fritatakiaušiniaiomletasOmletas su grybaisPievagrybiaipusryčiaiPusryčių patiekalai

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    Ar gali skirtingos obuolių rūšys veikti organizmą skirtingai?
    Sveikata ir grožis

    Ar gali skirtingos obuolių rūšys veikti organizmą skirtingai?

    Bulvių griežinėliai grietinėlėje
    Bulvių patiekalai

    Bulvių griežinėliai grietinėlėje

    Gaminimas namuose: 20 patikrintų kulinarinių gudrybių, kurios pakeis jūsų patiekalus
    Naudinga

    Gaminimas namuose: 20 patikrintų kulinarinių gudrybių, kurios pakeis jūsų patiekalus

    Bulvių lupenas verta išsaugoti
    Naudinga

    Išmetate bulvių lupenas į šiukšliadėžę? Nustebsite, ką su jomis daro prabangiuose restoranuose!

    12 savybių, kurias turi šiuolaikinės stiprios moterys. Pasitikrinkite ar jas turite ir jūs!
    Gyvenimas

    12 savybių, kurias turi šiuolaikinės stiprios moterys. Pasitikrinkite ar jas turite ir jūs!

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?