ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Ką daryti, kad pomidorų padažas nebūtų rūgštus: reikia dėti ne cukrų, o šį ingredientą
Naudinga

Ką daryti, kad pomidorų padažas nebūtų rūgštus: reikia dėti ne cukrų, o šį ingredientą

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-04
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Ką daryti, kad pomidorų padažas nebūtų rūgštus: reikia dėti ne cukrų, o šį ingredientą
Ką daryti, kad pomidorų padažas nebūtų rūgštus: reikia dėti ne cukrų, o šį ingredientą

Pomidorų padažas yra nepamainomas ruošiant daugelį patiekalų. Pirma, tai yra svarbus daugelio rūšių picų ingredientas. Antra, pomidorų padažas puikiai dera su mėsa ir žuvimi. Daugelis virėjų pageidauja patys pasigaminti šį padažą. Kurdamos patiekalą, šeimininkės dažnai susiduria su sunkumais. Mes kalbame apie rūgštaus skonio atsiradimą padaže. Kaip išspręsti šią problemą? Pirmas dalykas, kuris ateina į galvą, yra pridėti cukraus. Tačiau ne viskas taip paprasta.

Kodėl pridėti cukraus nėra geriausias pasirinkimas?

Dėl saldaus komponento pomidorų padažas tikrai bus mažiau rūgštus. Tačiau problema ta, kad ingredientas tiesiog „užmaskuos“ papildomą skonį, bet jo nepašalins.

Be to, įpylus cukraus, kyla didelė rizika, kad patiekalas bus sugadintas. Tik truputį per daug įpylus cukraus, padažas bus per saldus. Panaikinti cukraus skonį bus sunku.

Ką dėti vietoje cukraus?

Pageidautina naudoti produktą, kuris „neužmaskuoja“ rūgštaus skonio, o veikiau jį neutralizuoja. Tam puikiai tinka kepimo soda. Svarbiausia nepersistengti su ja. Užteks mažo žiupsnelio. Gerai išmaišykite padažą ir paragaukite. Skanu?

Taip pat skaitykite

Makaronai su brokoliais
Makaronai su brokoliais – vakarienė per 20 min.
2025-07-06
Ar esate bandę mirkytus obuolius? Štai lengvas receptas!
Ar esate bandę mirkytus obuolius? Štai lengvas receptas!
2025-10-24
Varškės blyneliai su moliūgais
Varškės blyneliai su moliūgais: puikus sveikų pusryčių receptas
2025-09-25
Trinta brokolių sriuba
Trinta brokolių sriuba
2025-08-27

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kepimo sodaPadažo gamybapomidorų padažasRūgštumas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vištiena ananase prancūzišku stiliumi: ne tik skanu, bet ir labai gražu!
Mėsos patiekalai

Vištiena ananase prancūzišku stiliumi: ne tik skanu, bet ir labai gražu!

Kaip sodininkystė gali padėti gyventi geriau ir ilgiau?
Sveikata ir grožis

Kaip sodininkystė gali padėti gyventi geriau ir ilgiau

Petražolės ar krapai – kurie naudingesni sveikatai? Atsakymas gali nustebinti
Sveikata ir grožis

Petražolės ar krapai – kurie naudingesni sveikatai? Atsakymas gali nustebinti

Kodėl po akimis atsiranda tamsūs ratilai? Dermatologė įvardijo galimas priežastis
Sveikata ir grožis

Kodėl po akimis atsiranda tamsūs ratilai? Dermatologė įvardijo galimas priežastis

Norite plokščio pilvo? Atsisakykite šių maisto produktų!
Sveikata ir grožis

Norite plokščio pilvo? Atsisakykite šių maisto produktų!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?