Sergant gripu ar peršalus, svarbu pasirūpinti savo mityba, nes ji gali žymiai pagerinti organizmo atsparumą ir padėti greičiau pasveikti. Gydytoja dietologė Elena Solomatina pasidalino naudingais patarimais, kokius maisto produktus reikėtų rinktis susirgus gripu.

Visavertė mityba ir skysčių vartojimas
Pirmas dalykas, kurį gydytoja rekomenduoja, yra visavertė mityba su dideliu kiekiu skysčių. Norint sustiprinti organizmą, svarbu įtraukti pieno produktus, sviestą, kiaušinių trynius ir maistą, kuriame gausu vitamino A. Šie produktai ne tik padeda atsistatyti, bet ir stiprina imuninę sistemą.
Vitaminai ir mineralai: vitamino D ir cinko svarba
Vitaminas D ir cinkas yra esminiai kovojant su infekcijomis. Cinko daugiausiai galima rasti jūros gėrybėse (krevetėse, austrėse) ir jautienos kepenyse. Taip pat rekomenduojama vartoti moliūgų sėklas, kurios taip pat yra puikus cinko šaltinis. Vitaminą D taip pat svarbu gauti tiek iš maisto, tiek iš saulės šviesos.
Vitaminas C ir antioksidantai
Vitaminas C yra būtinas norint kovoti su peršalimo ligomis. Jį galite rasti juoduosiuose serbentuose, šaltalankiuose, paprikose ir įvairiose uogose. Be to, šaldytos uogos ir maisto produktai, kaip česnakai ir svogūnai, turi priešuždegiminį poveikį ir padeda sumažinti simptomus.
Skaidulinės medžiagos ir sveiki užkandžiai
Svarbu ne tik vartoti vitaminus, bet ir į savo racioną įtraukti skaidulinių medžiagų. Jos padeda stiprinti virškinimo sistemą ir gerina bendrą organizmo būklę. Daržovės, vaisiai, pilno grūdo duona ir viso grūdo kruopos yra puikūs šaltiniai.
Susirgus gripu, tinkama mityba su daug skysčių, vitaminų ir mineralų yra raktas į greitesnį pasveikimą. Atminkite, kad į savo kasdienį racioną būtina įtraukti maistą, kuris stiprina imuninę sistemą ir padeda kovoti su uždegimu. Tinkama mityba leis greičiau pasveikti ir sugrąžins energiją!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.