ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Įdarytos vištienos šlaunelės – neeilinei vakarienei
Mėsos patiekalai

Įdarytos vištienos šlaunelės – neeilinei vakarienei

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Įdarytos vištienos šlaunelės
Įdarytos vištienos šlaunelės

Įdarytos vištienos šlaunelės – tai išraiškingo skonio patiekalas, kuriame dera kremiškas sūrio ir grybų įdaras, švelni žolelių gaiva bei traški, apskrudusi oda. Pagardintas sodriu padažu, šis patiekalas puikiai dera su bulvių koše ir šviežiomis daržovėmis.

Įdarytos vištienos šlaunelės: receptas

Tai sotus, kvapnus ir jaukiai naminis pasirinkimas ypatingoms progoms ar tiesiog skaniems pietums.

Ingredientai:

  • 30 g sviesto
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 200 g Portobello pievagrybių
  • 1 česnako skiltelė
  • 75 g kreminio sūrio
  • 75 g fermentinio sūrio
  • nedidelė saujelė šviežių petražolių
  • 1 valg. š. šviežių čiobrelių lapelių
  • 6 vištienos kulšelės (šlaunelė su blauzdele, su kaulu ir oda)
  • 250 ml vištienos sultinio
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti 20 g sviesto ir 1 šaukštą aliejaus keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti mažais gabaliukais pjaustytus grybus ir trintą česnaką, kepti apie 10 min, kol išgaruos visas skystis. Pagardinti druska ir pipirais, atvėsinti.
2. Sumaišyti kreminį sūrį, tarkuotą fermentinį sūrį, smulkintas petražoles ir čiobrelius dubenyje. Įmaišyti atvėsusius grybus ir gerai pagardinti druska bei pipirais.
3. Padėti vištienos kulšelę odele žemyn. Pirštais apčiuopti šlaunikaulio vietą, tada aštriu peiliu atsargiai įpjauti mėsą iš abiejų kaulo pusių. Peilio galiuku apipjauti aplink kaulą ir nugramdyti mėsą, kad kaulas liktų kuo švaresnis. Tvirtai suimkite kaulą ties jungtimi su blauzdele ir, naudojant žirkles arba peilį, pašalinti šlaunikaulį, paliekant blauzdikaulį.
4. Įdėti šeštadalį grybų įdaro į likusią ertmę. Užlenkti vištienos mėsą aplink įdarą ir sutvirtinti mediniais smeigtukais. 5. Odelę patepti likusiu aliejumi, pagardinti druska ir pipirais. Pakartoti su likusiomis kulšelėmis.
6. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Keptuvėje ištirpinti likusį sviestą ir apkepti kulšeles, kol gražiai apskrus.
7. Sudėti į kepimo skardą ir kepti 25-30 min, kol pilnai iškeps (kai įsmeigus vėrinėlį į storiausią vietą teka skaidrios sultys be rausvumo).
8. Išėmus vištieną, į keptuvę supilti sultinį ir nugramdyti keptuvės dugną, kad atsiskleistų visi skoniai.
9. Pašalinti smeigtukus ir patiekti vištieną su padažu, bulvių koše ir virtomis žaliomis pupelėmis.

Taip pat skaitykite

Karšti sumuštiniai su pesto padažu
Karšti sumuštiniai su pesto padažu: sotu ir gardu
2025-07-21
Keptų daržovių lazanija
Keptų daržovių lazanija – mėsos nepasigesite
2025-07-22
Avižiniai rūgpienio vafliai
Avižiniai rūgpienio vafliai
2025-06-26
Gaivinančios vasaros dienoms: arbūzų salotos su feta sūriu
Gaivinančios vasaros dienoms: arbūzų salotos su feta sūriu
2025-06-29

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:PievagrybiaiŠlaunelėsVakarienė

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šaldyto jogurto desertas su uogomis
Desertai

Šaldyto jogurto desertas su uogomis

2025-07-14
Obuolių bandelės per 25 minutes receptas
Desertai

Obuolių bandelės vos per 25 minutes!

2025-06-11
Morkų tortas su kreminio sūrio kremu – šventinio stalo puošmena
Desertai

Morkų tortas su kreminio sūrio kremu – šventinio stalo puošmena

2025-07-23
Karšto oro gruzdintuvėje keptos bulvės
Bulvių patiekalai

Karšto oro gruzdintuvėje keptos bulvės

2025-06-24

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?