ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Užkandžiai » Įdėkite pomidorus į plastikinį maišelį ir pakratykite: tai – pats skaniausias garnyras!
Užkandžiai

Įdėkite pomidorus į plastikinį maišelį ir pakratykite: tai – pats skaniausias garnyras!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-01
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Įdėkite pomidorus į plastikinį maišelį ir pakratykite
Įdėkite pomidorus į plastikinį maišelį ir pakratykite

Pomidorai – ne tik skanus, bet ir sveikas produktas, kurį galima naudoti įvairiais būdais. Tinkamai paruošti, jie gali tapti puikiu garnyru prie mėsos patiekalų arba lengvu užkandžiu. Šis paprastas receptas leis jums namuose sukurti aromatingus ir traškius pomidorus be sudėtingų ingredientų.

Pomidorų garnyras: receptas

Ingredientai:

Norint paruošti šį patiekalą, jums reikės:

  • 700 g pomidorų
  • 50 g šviežių krapų
  • 3 česnako skiltelių
  • ¾ šaukštelio druskos
  • 1 arb. šaukštelio cukraus
  • ½ arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • Žiupsnelio aitriosios paprikos miltelių
  • 2 plastikinių maišelių

Pomidorų paruošimas žingsnis po žingsnio

Taip pat skaitykite

Rizotas su orkaitėje keptais pomidorais
Rizotas su orkaitėje keptais pomidorais
2025-07-18
Omleto sumuštinis su sūriu ir kumpiu
Omleto sumuštinis su sūriu ir kumpiu
2025-06-23
Pusryčių omletas su pievagrybiais
Pusryčių omletas su pievagrybiais: puikus pasirinkimas rytui
2025-08-29
Pusryčių sumuštiniai su poliarine duonele
Pusryčių sumuštiniai su poliarine duonele
2025-08-13
  1. Nuplaukite krapus ir smulkiai supjaustykite.
  2. Nulupkite česnaką ir taip pat jį smulkiai supjaustykite.
  3. Sumaišykite krapus su česnaku, įberkite druskos, cukraus, pipirų ir aitriosios paprikos miltelių. Kruopščiai išmaišykite.
  4. Nuplaukite ir nusausinkite pomidorus, įpjaukite kiekvieną kryželiu.
  5. Užpildykite pomidorus krapų ir česnako mišiniu.
  • Pomidorus sudėkite į vieną maišelį ir užriškite.
  • Įdėkite į antrą maišelį ir taip pat užriškite.
  • Palikite kambario temperatūroje 4–6 valandas, reguliariai pakratydami maišelį.
  • Po šio laiko įdėkite pomidorus į šaldytuvą 6–12 valandų.

Kaip laikyti paruoštus pomidorus

Pomidorų nelaikykite maišelyje ilgiau nei 2 dienas. Jei liko dar, perkelkite juos į stiklinius arba plastikinius indus su dangteliu ir laikykite šaldytuve. Tokiu būdu jie išlaikys skonį ir aromatą kelias dienas.

Kaip patiekti pomidorų garnyrą

Pomidorų garnyras puikiai tinka prie keptos arba troškintos mėsos. Taip pat galite patiekti juos kaip lengvą užkandį ar net prie ryžių ir kruopų patiekalų. Šis paprastas receptas leidžia mėgautis šviežių pomidorų skoniu ištisus metus.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:pomidoraiPomidorų garnyras

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Zodiako ženklai, kurie mėgsta kaišioti pagalius į ratus kitiems
Horoskopai

Zodiako ženklai, kurie mėgsta kaišioti pagalius į ratus kitiems

7 daiktų saugojimo lauke klaidos.
Gyvenimas

7 daiktų saugojimo lauke klaidos, kurios gali jūsų daiktus sugadinti

Itališki spagečiai Carbonara
Makaronų patiekalai

Itališki spagečiai Carbonara – klasika, kuri nenuvilia

Dažnas nežino kaip rūšiuoti atliekas.
Gyvenimas

Dažnas nežino kaip rūšiuoti šias atliekas. Ekspertai primena kaip tai daryti teisingai

Kaip geriausiai paruošti maltą mėsą.
Naudinga

Kaip geriausiai paruošti maltą mėsą? Neįkainjami šefų patarimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?