ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Įdėkite tai į kavą ir jos skonis bus daug geresnis. Slaptas ingredientas yra kiekvienuose namuose
Naudinga

Įdėkite tai į kavą ir jos skonis bus daug geresnis. Slaptas ingredientas yra kiekvienuose namuose

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Įdėkite tai į kavą ir jos skonis bus daug geresnis
Įdėkite tai į kavą ir jos skonis bus daug geresnis

Puodelis juodos kavos ryte gali suteikti energijos po sunkios nakties. Šviežiai sumaltos kavos pupelės – geriausias būdas pradėti dieną. Mokslininkai neseniai pateikė įdomų patarimą, kaip pagerinti kavos skonį – vienas paprastas triukas gali viską pakeisti.

Nuo šiol kavą malsite tik taip

Pagrindinis skirtumas – kaip pupelės sumalamos prieš verdant. Tyrėjai rekomenduoja pupeles malti įpylus minimalų kiekį vandens. Tai mažina trintį malūnėlyje, o gėrimo skonis tampa intensyvesnis.

Malimas su vandeniu padeda išvengti pernelyg didelės trinties ir išlaikyti kavos aromatą. Skirtingų rūšių pupelės, nepriklausomai nuo kilmės, tokiu būdu paruoštos visuomet duoda geresnį skonį.

Tačiau šį metodą reikėtų naudoti tik prieš pat kavos virimą. Jei pupelės bus sumaltos su vandeniu iš anksto, jos gali pradėti gesti dėl pelėsių. Taigi šį triuką geriausia taikyti mažesnėmis porcijomis ir tik tuo momentu, kai ruošiate kavą.

Taip pat skaitykite

Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
Avinžirnių troškinys su špinatais ir duona
2025-06-04
Net ir tie, kurie vaikystėje nekentė moliūgų košės, tikrai paprašys pakartoti: išbandykite šį receptą
Net ir tie, kurie vaikystėje nekentė moliūgų košės, tikrai paprašys pakartoti: išbandykite šį receptą
2025-10-08
Dieviško skonio charčio sriuba: tikrai norėsite pakartoti!
Dieviško skonio charčio sriuba: tikrai norėsite pakartoti!
2025-11-13
Marinuoti agurkų griežinėliai
Marinuoti agurkų griežinėliai
2025-08-22

Kaip išvirti tobulą juodą kavą

Kavos paruošimą galima suskirstyti į kelis etapus:

  1. Pupelių pasirinkimas – rinkitės šviežias ir kokybiškas pupeles.
  2. Tinkamas malimas – geriausia naudoti metodą su nedideliu vandens kiekiu.
  3. Filtravimas ir užpilimas – sudėkite pupeles ant filtro ir perpilkite karštu vandeniu, kurio temperatūra apie 92–95 °C.
  4. Palaukite kelias minutes – verdantis vanduo sunaikina dalį kavos natūralaus aromato, todėl verta šiek tiek palaukti, kol temperatūra sumažės iki optimalios.

Šis paprastas metodas leidžia mėgautis juoda kava net be brangių kavos aparatų. Vos keletas nedidelių pakeitimų virtuvėje gali suteikti gėrimui visiškai naują skonį ir aromatą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kavakavos pupelėsKavospupelių malimas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Angelas atnešė jums stebuklingą laišką. Pasirinkite ir skaitykite
Horoskopai

Angelas atnešė jums stebuklingą laišką. Pasirinkite ir skaitykite

9 paprasti būdai, kaip pagerinti savo sveikatą kasdien
Sveikata ir grožis

9 paprasti būdai, kaip pagerinti savo sveikatą kasdien

„Ryanair“ skelbia apie rekordinį vasaros susidomėjimą
Ekonomika ir verslas

Karštis negesina atostogų nuotaikos: „Ryanair“ skelbia apie rekordinį vasaros susidomėjimą

Užšalę automobilio langai ryte? Šie virtuvės ingredientai sutaupys Jums laiko ir nervų
Automobiliai

Užšalę automobilio langai ryte? Šie virtuvės ingredientai sutaupys Jums laiko ir nervų

Kaip Rusijos diversijos tempia Europą į šešėlį
Lietuva ir pasaulis

Kaip Rusijos diversijos tempia Europą į šešėlį?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?