ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Įdėkite tai į kavą ir jos skonis bus daug geresnis. Slaptas ingredientas yra kiekvienuose namuose
Naudinga

Įdėkite tai į kavą ir jos skonis bus daug geresnis. Slaptas ingredientas yra kiekvienuose namuose

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Įdėkite tai į kavą ir jos skonis bus daug geresnis
Įdėkite tai į kavą ir jos skonis bus daug geresnis

Puodelis juodos kavos ryte gali suteikti energijos po sunkios nakties. Šviežiai sumaltos kavos pupelės – geriausias būdas pradėti dieną. Mokslininkai neseniai pateikė įdomų patarimą, kaip pagerinti kavos skonį – vienas paprastas triukas gali viską pakeisti.

Nuo šiol kavą malsite tik taip

Pagrindinis skirtumas – kaip pupelės sumalamos prieš verdant. Tyrėjai rekomenduoja pupeles malti įpylus minimalų kiekį vandens. Tai mažina trintį malūnėlyje, o gėrimo skonis tampa intensyvesnis.

Malimas su vandeniu padeda išvengti pernelyg didelės trinties ir išlaikyti kavos aromatą. Skirtingų rūšių pupelės, nepriklausomai nuo kilmės, tokiu būdu paruoštos visuomet duoda geresnį skonį.

Tačiau šį metodą reikėtų naudoti tik prieš pat kavos virimą. Jei pupelės bus sumaltos su vandeniu iš anksto, jos gali pradėti gesti dėl pelėsių. Taigi šį triuką geriausia taikyti mažesnėmis porcijomis ir tik tuo momentu, kai ruošiate kavą.

Taip pat skaitykite

Tobulo biskvito receptas
Ar žinote, kodėl į biskvito tešlą reikia įpilti šilto vandens? Pasirodo, tai – labai svarbu!
2025-09-25
Į kiaušinienę visada įdėkite šį ingredientą. Dėl to ji bus kreminės konsistencijos
Į kiaušinienę visada įdėkite šį ingredientą. Dėl to ji bus kreminės konsistencijos
2025-11-28
Tiramisu receptas
Apelsinų skonio tiramisu: itališkas desertas, kuris pavergs širdis
2025-08-02
Vištiena su medumi ir daržovėmis: greita vakarienė
Vištiena su medumi, laimu ir daržovėmis folijoje: greitos vakarienės receptas
2025-07-31

Kaip išvirti tobulą juodą kavą

Kavos paruošimą galima suskirstyti į kelis etapus:

  1. Pupelių pasirinkimas – rinkitės šviežias ir kokybiškas pupeles.
  2. Tinkamas malimas – geriausia naudoti metodą su nedideliu vandens kiekiu.
  3. Filtravimas ir užpilimas – sudėkite pupeles ant filtro ir perpilkite karštu vandeniu, kurio temperatūra apie 92–95 °C.
  4. Palaukite kelias minutes – verdantis vanduo sunaikina dalį kavos natūralaus aromato, todėl verta šiek tiek palaukti, kol temperatūra sumažės iki optimalios.

Šis paprastas metodas leidžia mėgautis juoda kava net be brangių kavos aparatų. Vos keletas nedidelių pakeitimų virtuvėje gali suteikti gėrimui visiškai naują skonį ir aromatą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kavakavos pupelėsKavospupelių malimas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Atsitiktinumas, sukūręs gyvenimą: kaip kosminė katastrofa pavertė Žemę gyvybės planeta. Žemės susidūrimas su Theia
Įdomu

„Kas čia per velniava?“ NASA teleskopas aptiko planetą, kuri griauna visas iki šiol galiojusias taisykles

Užšalę automobilio langai ryte? Šie virtuvės ingredientai sutaupys Jums laiko ir nervų
Automobiliai

Užšalę automobilio langai ryte? Šie virtuvės ingredientai sutaupys Jums laiko ir nervų

Mikropluošto šluostės – švaros paslaptis be chemijos
Gyvenimas

Mikropluošto šluostės – švaros paslaptis be chemijos

Kas stiprina nagus: įvardijo geriausius produktus
Sveikata ir grožis

Kas stiprina nagus: mitybos specialistai įvardijo geriausius produktus

Sveikatos specialistai atskleidė, kodėl reikia miegoti su pagalve tarp kojų
Sveikata ir grožis

Sveikatos specialistai atskleidė, kodėl reikia miegoti su pagalve tarp kojų

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?