Puodelis juodos kavos ryte gali suteikti energijos po sunkios nakties. Šviežiai sumaltos kavos pupelės – geriausias būdas pradėti dieną. Mokslininkai neseniai pateikė įdomų patarimą, kaip pagerinti kavos skonį – vienas paprastas triukas gali viską pakeisti.

Nuo šiol kavą malsite tik taip
Pagrindinis skirtumas – kaip pupelės sumalamos prieš verdant. Tyrėjai rekomenduoja pupeles malti įpylus minimalų kiekį vandens. Tai mažina trintį malūnėlyje, o gėrimo skonis tampa intensyvesnis.
Malimas su vandeniu padeda išvengti pernelyg didelės trinties ir išlaikyti kavos aromatą. Skirtingų rūšių pupelės, nepriklausomai nuo kilmės, tokiu būdu paruoštos visuomet duoda geresnį skonį.
Tačiau šį metodą reikėtų naudoti tik prieš pat kavos virimą. Jei pupelės bus sumaltos su vandeniu iš anksto, jos gali pradėti gesti dėl pelėsių. Taigi šį triuką geriausia taikyti mažesnėmis porcijomis ir tik tuo momentu, kai ruošiate kavą.
Kaip išvirti tobulą juodą kavą
Kavos paruošimą galima suskirstyti į kelis etapus:
- Pupelių pasirinkimas – rinkitės šviežias ir kokybiškas pupeles.
- Tinkamas malimas – geriausia naudoti metodą su nedideliu vandens kiekiu.
- Filtravimas ir užpilimas – sudėkite pupeles ant filtro ir perpilkite karštu vandeniu, kurio temperatūra apie 92–95 °C.
- Palaukite kelias minutes – verdantis vanduo sunaikina dalį kavos natūralaus aromato, todėl verta šiek tiek palaukti, kol temperatūra sumažės iki optimalios.
Šis paprastas metodas leidžia mėgautis juoda kava net be brangių kavos aparatų. Vos keletas nedidelių pakeitimų virtuvėje gali suteikti gėrimui visiškai naują skonį ir aromatą.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.