ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Imbieriniame aluje glazūruotos morkos
Receptai

Imbieriniame aluje glazūruotos morkos

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-14
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Imbieriniame aluje glazūruotos morkos
Imbieriniame aluje glazūruotos morkos

Imbieriniame aluje glazūruotos morkos – tai lengvai salstelėjusios, subtiliu imbiero aromatu dvelkiančios morkos, padengtos blizgia, sviestine glazūra.

Imbieriniame aluje glazūruotos morkos: receptas

Tai puikus garnyras, galintis pagyvinti tiek kasdienį patiekalą, tiek šventinį stalą, suteikdamas spalvų ir netikėto skonio akcentą.

Ingredientai:

  • 4-5 morkos
  • didelis gabalėlis sviesto
  • 330 ml imbierinio alaus
  • žiupsnelis cukraus
  • druska

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Plonai nulupti morkas, nupjauti galus ir supjaustyti griežinėliais arba plonomis lazdelėmis. Virti pasūdytame vandenyje kelias minutes, kol išliks šiek tiek traškios. Nukošti, perlieti šaltu vandeniu, kad sustotų virimas, ir gerai nusausinti.
2. Sudėti morkas į puodą su sviestu ir tiek imbierinio alaus, kad apsemtų maždaug iki pusės. Pabarstyti trupučiu cukraus, pagardinti druska. Užvirti, retkarčiais pamaišant, ir virti, kol imbierinis alus beveik visiškai išgaruos, palikdamas ant morkų saldų, sviestinį, imbierinį glajų. Paragauti ir, jei reikia, dar pasūdyti.

Taip pat skaitykite

Morkų nauda cukrinio diabeto valdymui: netikėti nauji tyrimai
Morkų nauda cukrinio diabeto valdymui: netikėti nauji tyrimai
2025-07-09
5 tobulo didkepsnio paruošimo paslaptys („Steiko”): mėsos rūšis ir kepimo laikas
5 tobulo didkepsnio paruošimo paslaptys („Steiko”): mėsos rūšis ir kepimo laikas
2025-08-26
Net ir tie, kurie vaikystėje nekentė moliūgų košės, tikrai paprašys pakartoti: išbandykite šį receptą
Net ir tie, kurie vaikystėje nekentė moliūgų košės, tikrai paprašys pakartoti: išbandykite šį receptą
2025-10-08
Bulguro salotos: gaivus ir maistingas receptas
Bulguro kruopų salotos: gaivus ir maistingas receptas
2025-08-08

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    ŽYMOS:Imbieriniame aluje glazūruotos morkosImbierinis alusmorkosMorkų garnyrasMorkų patiekalai

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    Kepta anties krūtinėlė su daržovėmis
    Mėsos patiekalai

    Kepta anties krūtinėlė su daržovėmis

    DI atstovas „ChatGPT“ žengia į e. prekybos pasaulį
    Technologijos

    DI atstovas „ChatGPT“ žengia į e. prekybos pasaulį

    Sužinokite, kam dar gali pasitarnauti namuose esanti tarka!
    Gyvenimas

    Sužinokite, kam dar gali pasitarnauti namuose esanti tarka!

    Marinuoti agurkai žiemai: paprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas
    Naudinga

    Marinuoti agurkai žiemai: paprastas, bet tikrai dėmesio vertas receptas

    Šis pigus sodo triukas gali apsaugoti augalus nuo karščių ir ligų
    Sodas ir daržas

    Šis pigus sodo triukas gali apsaugoti augalus nuo karščių ir ligų

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?