Sezonas, kai sloga, kosulys ir virusai tampa kasdienybe, jau prasidėjo. Jei ieškote natūralaus būdo sustiprinti imunitetą ir apsisaugoti nuo infekcijų, turime gerą žinią – tai galite padaryti savo virtuvėje vos per kelias minutes. Kalbame ne apie įprastą arbatą su medumi ir citrina, o apie kur kas galingesnį naminio imunitetą stiprinančio gėrimo receptą, kurį reguliariai vartodami pajusite akivaizdų skirtumą.
Maža dozė šio sveikatinamojo eliksyro kasdien gali padėti pagerinti savijautą, suteikti daugiau energijos ir gerokai sumažinti jautrumą peršalimo ligoms. Geriausia tai, kad receptas yra paprastas, o ingredientai – lengvai prieinami kiekvienoje parduotuvėje.
Kaip natūraliai stiprinti imunitetą?
Infekcijų sezonas įsibėgėjo, todėl laikas susimąstyti apie papildomas priemones, kurios padėtų organizmui kovoti su virusais ir bakterijomis. Be standartinių rekomendacijų, tokių kaip vitamino C ir D3 vartojimas, sveikatos specialistai pataria atidžiai peržvelgti kasdienę mitybą ir įpročius.
Pasak mitybos ekspertų ir gydytojų, būtent kasdieniai pasirinkimai turi didžiausią poveikį imunitetui – tiek vaikų, tiek suaugusiųjų. Svarbu užtikrinti kasdienę vitaminų dozę šviežių daržovių ir vaisių pavidalu, valgyti sveikas riebalų turinčius produktus, kurie yra omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, bei rinktis pilno grūdo produktus.

Kodėl šie ingredientai tokie galingi?
Kiekvienas imunitetą stiprinančio gėrimo ingredientas turi savo unikalų poveikį organizmui, o kartu jie sukuria tikrą sveikatos bombą.
Imbieras pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis ir antioksidacinėmis savybėmis. Jis slopina priešuždegiminių veiksnių, tokių kaip IL-1 ir TNF alfa, sekreciją. Tai reiškia, kad imbieras padeda organizmui kovoti su uždegimais ir stiprina natūralius apsauginius mechanizmus.
Medus turi antibakterinį poveikį, ypač prieš E.coli ir Streptococcus bakterijas. Tai lemia jo rūgštinė reakcija, didelis cukraus kiekis ir vandenilio peroksido gamyba, kurią užtikrina meduje esantys fermentai. Svarbu rinktis natūralų, nepasterizuotą medų, kad išsaugotumėte visas jo naudingas savybes.
Citrina taip pat pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis dėl D-limoneno turinio. Ši medžiaga slopina priešuždegiminių veiksnių gamybą ir mažina imuninės sistemos ląstelių migraciją į uždegimo vietas, taip padėdama organizmui efektyviau kovoti su infekcijomis.
Ciberžolė, derinama su juodaisiais pipirais, tampa ypač galingu antioksidantu. Juodieji pipirai padidina ciberžolės pagrindinės veikliosios medžiagos – kurkumino – įsisavinimą net iki 2000 procentų. Todėl šių dviejų prieskonių derinys yra kur kas efektyvesnis nei ciberžolė viena.
Kajeno pipirai skatina kraujotaką ir medžiagų apykaitą, padeda organizmui greičiau pašalinti toksinus ir stiprina imuninę sistemą. Tačiau svarbu jų naudoti saikingai, nes per didelis kiekis gali sudirginti virškinimo traktą.
Imunitetą stiprinančio gėrimo receptas
Šį naminį eliksyrą paruošti itin paprasta. Štai patobulintas receptas, kuris užtikrins optimalų ingredientų poveikį ir malonų skonį.
Jums reikės vienos nuluptos citrinos, vieno nuluptos apelsino, vidutinės imbiero šaknies (maždaug 5 centimetrų), pusės šaukštelio cinamono, pusės šaukštelio ciberžolės, ketvirtadalio šaukštelio kajeno pipirų, žiupsnio juodųjų pipirų, dviejų šaukštų medaus ir dviejų puodelių vandens.
Supjaustykite citriną, apelsiną ir imbierą mažesniais gabalėliais ir sudėkite į maišytuvą kartu su prieskoniais ir vandeniu. Sutrinkite iki vienalytės masės. Perkoškite mišinį per marlę arba smulkų sietelį, kad pašalintumėte stambesnes daleles. Į jau atvėsusį gėrimą įmaišykite medų – taip išsaugosite visas jo naudingas savybes. Laikykite šaldytuve, kur eliksyras išliks šviežias iki penkių dienų.

Kaip vartoti šį gėrimą?
Rekomenduojama gerti po 30–50 mililitrų ryte prieš pusryčius. Jei skonis atrodo per intensyvus, galite praskiesti šiltu vandeniu. Reguliarumas yra raktas į sėkmę – geriausius rezultatus pastebėsite vartodami eliksyrą kasdien bent kelias savaites iš eilės.
Svarbu prisiminti, kad net ir natūralūs produktai gali turėti šalutinį poveikį. Žmonėms, turintiems virškinimo problemų, alergiją kuriam nors ingredientui arba vartojantiems tam tikrus vaistus, prieš pradedant vartoti šį gėrimą rekomenduojama pasitarti su gydytoju.
Natūralus kelias į stipresnį imunitetą
Šis naminis imunitetą stiprinantis gėrimas nėra stebuklinga priemonė, kuri išgydys visas ligas. Tačiau reguliariai vartojamas kartu su subalansuota mityba, pakankamu miegu ir fiziniu aktyvumu, jis gali tapti puikiu papildymu jūsų sveikatos rutinai.
Gražiausia tai, kad visi ingredientai yra natūralūs, lengvai prieinami ir nebrangūs. Per kelias minutes galite paruošti savaitės atsargą ir kiekvieną rytą pradėti nuo mažos dozės sveikatos, kuri padės jūsų organizmui būti stipresniam šį infekcijų sezoną.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva