ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Itališkas obuolių pyragas: receptas, kuris sužavės visus
Desertai

Itališkas obuolių pyragas: receptas, kuris sužavės visus

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Itališkas obuolių pyragas: receptas, kuris sužavės visus
Itališkas obuolių pyragas: receptas, kuris sužavės visus

Itališkas obuolių pyragas – tai desertas, kuris sujungia paprastumą ir neprilygstamą skonį. Šis patobulintas receptas išlaiko autentišką itališką dvasią, tačiau yra pritaikytas tiems, kurie mėgsta subalansuotą saldumą. Subtili tekstūra, švelnus obuolių aromatas ir citrinos gaiva paverčia šį pyragą tikru virtuvės šedevru, puikiai tinkančiu tiek kasdieniams desertams, tiek ypatingoms progoms.

Itališkas obuolių pyragas: receptas

Itališkas obuolių pyragas: receptas

Ingredientai:

Įdarui:

  • Obuoliai – 1 kg
  • Cukrus – 2 šaukštai
  • Citrinos sultys – 30 ml

Tešlai:

  • Dideli vištų kiaušiniai – 2 vnt.
  • Cukrus – 150 g
  • Pienas (2,5%) – 200 ml
  • Sviestas (82%) – 200 g
  • Kviečių miltai – 200 g
  • Kepimo milteliai – 10 g
  • Druska – 2 g

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Nuplaukite obuolius, pašalinkite sėklalizdžius ir nulupkite žievelę. Supjaustykite obuolius nedideliais kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad jie netamsėtų. Naudokite ir citrinos žievelę – užtarkuokite ją ant obuolių prieš dedant į pyragą.
  2. Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite cukraus bei druskos ir išplakite šluotele iki vientisos masės. Tada supilkite pieną ir išlydytą sviestą, gerai išmaišykite. Po truputį berkite miltus ir kepimo miltelius, maišykite tol, kol tešla taps lygi ir be gumulėlių.
  3. 25×35 cm dydžio kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais arba tiesiog išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į formą, o ant jos tolygiai paskleiskite paruoštus obuolius. Ant viršaus užtarkuokite citrinos žievelės ir pabarstykite cukrumi.
  4. Kepkite pyragą iki 165°C įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.

Naudingi patarimai

  • Jei norite dar intensyvesnio skonio, galite įberti žiupsnelį cinamono ar maltų gvazdikėlių.
  • Patiekite su vaniliniais ledais, plakta grietinėle arba natūraliu jogurtu.
  • Šis pyragas taip pat puikiai tinka kaip desertas su karšta arbata ar kava.

Su šiuo receptu lengvai sukursite gardų desertą, kuris papuoš jūsų stalą ir nudžiugins šeimą ar draugus. Itališko obuolių pyrago subtilus skonis ir aromatas tikrai nepaliks abejingų!

Šaltinis: https://shuba.life/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Italijos virtuvėobuoliaiobuolių pyragas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas
Naudinga

Sultinga mėsa be marinavimo: greitas ir lengvas paruošimas

2025-06-30
Nekeptas mangų sūrio tortas
Desertai

Nekeptas mangų sūrio tortas

2025-07-03
5 lengvos idėjos, kur galima panaudoti virtus kiaušinius
Naudinga

5 lengvos idėjos, kur galima panaudoti virtus kiaušinius

2025-07-14
Azijietiška kokosų pieno sriuba su vištiena
Receptai

Azijietiška kokosų pieno sriuba su vištiena

2025-06-24

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?