ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Itališki spagečiai Carbonara – klasika, kuri nenuvilia
Makaronų patiekalai

Itališki spagečiai Carbonara – klasika, kuri nenuvilia

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-02
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Itališki spagečiai Carbonara
Itališki spagečiai Carbonara

Itališki spagečiai Carbonara – tai vienas populiariausių itališkų patiekalų, kuris sužavėjo daugelį žmonių visame pasaulyje. Šis patiekalas išsiskiria savo paprastumu, tačiau tuo pačiu ir nuostabiu skoniu. Šie spagečiai turi tvirtas šaknis Romoje, tačiau su laiku tapo mėgstama visur, kur tik atsirado italų virtuvės įtaka.

Itališki spagečiai Carbonara – skonis paprastume

Tradiciškai ši patiekalo versija gaminama iš kiaušinių, sūrio, bekono ir makaronų, tačiau šiuolaikiniai virėjai kartais prideda ir grietinėlės, kad patiekalas būtų švelnesnis. Šis receptas yra idealus pasirinkimas tiek greitai vakarienei, tiek pietums su šeima ar draugais.

Itališki spagečiai Carbonara

Ingredientai:

  • Spagečiai – 350 g
  • Kumpis – 220 g
  • Kiaušiniai – 3 vnt.
  • Parmezano sūris – 80 g (+ šiek tiek papildomai patiekimui)
  • Grietinėlė (10%)  – 100 ml
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimo būdas: Kumpį supjaustome mažais plonais gabalėliais ir kepame sausoje keptuvėje, maišydami, kol jis taps rusvas ir šiek tiek traškus, apie 8 minutes. Perkeliame ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.

Tuo tarpu išverdame makaronus. Dideliame dubenyje lengvai suplakame kiaušinius ir sutarkuotą sūrį, pagardiname druska ir pipirais. Pagal norą pridedame grietinėlės.

Išvirtus spagečius sumaišome su kiaušinių mase, pridedame kumpį. Greitai maišome, kad mišinys tolygiai apsemtų makaronus. Patiekiame nedelsiant, pabarstę papildomu parmezano sūriu.

Itališki spagečiai Carbonara receptas

Norėdami pasigaminti tikrus ir skanius spagečius, rinkitės aukštos kokybės sūrį – šviežiai tarkuotas parmezanas suteiks patiekalui gilesnį skonį. Maišydami kiaušinius su makaronais, greitai maišykite, kad padažas būtų lygus ir kreminis, o ne susidarytų kiaušinio gumuliukai.

Patiekite iškart, nes Carbonara, atvėsusi, praranda savo kreminę tekstūrą. Jei norite suteikti šiek tiek papildomo skonio, galite pridėti šiek tiek česnako, raudonųjų pipirų ar šviežiai malto pipiro.

Itališki spagečiai Carbonara yra puikus pavyzdys, kaip paprasti ingredientai gali sukurti nepaprastai skanų patiekalą. Nepamirškite, kad Carbonara turi būti patiekiama iškart, kai tik paruošta, kad išsaugotų savo šilumą ir švelnią tekstūrą. Patiekite šį nuostabų patiekalą su šiek tiek papildomo sūrio ir mėgaukitės. Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: retsepty.online.ua

ŽYMOS:CarbonaraItališki makaronaimakaronai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sumuštinukai su šprotais
Receptai

Sumuštinukai su šprotais – nostalgiškas skonis

2025-06-06
Bulvių kroketai
Receptai

Bulvių kroketai – gardus užkandis

2025-07-07
Vištienos čli troškinys
Receptai

Vištienos čili troškinio receptas: skanus ir sotus patiekalas

2025-06-19
Bananų duona su pistacijomis ir cinamonu
Desertai

Bananų duona su pistacijomis ir cinamonu

2025-07-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?