ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Jau seniai nebeperku duonos parduotuvėje: išbandykite šį receptą ir jūs!
Naudinga

Jau seniai nebeperku duonos parduotuvėje: išbandykite šį receptą ir jūs!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-14
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Tai – traškios ir labai skanios itališkos duonos receptas. Šią duoną paruošite be minkymo.

Duonos receptas
Duonos receptas

Itališkos duonos receptas

Jums reikės:

  • 385 g miltų
  • 288 ml vandens
  • 7 g druskos
  • 38 ml alyvuogių aliejaus
  • 2 g sausų mielių

Neprivaloma:

  • Kmynų
  • Sėklų

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Įdaryta saldžioji bulvė su humuso padažu: sveikas patiekalas
Įdaryta saldžioji bulvė su humuso padažu: sveikas patiekalas
2025-07-10
Vištienos fajitos: receptas puikiai tinkantis lieknėjimui
Vištienos fajitos: receptas puikiai tinkantis lieknėjimui
2025-08-15
Skrudinti avinžirniai
Skrudinti avinžirniai – puikus baltyminis užkandis
2025-06-04
Garuose paruoštos midijos
Garuose paruoštos midijos – išskirtinei vakarienei
2025-06-04
  1. Vandenį pašildykite iki 25 laipsnių.
  2. Suberkite mieles ir išmaišykite.
  3. Įpilkite alyvuogių aliejaus.
  4. Išmaišykite ir suberkite išsijotus miltus.
  5. Išmaišykite mediniu šaukštu.
  6. Tešla turėtų būti lipni.
  7. Uždenkite ir palikite kilti 45 minutes.
  8. Sulenkite tešlą ir vėl uždenkite.
  9. Palikite kilti dar 30 minučių.
  10. Vėl perlenkite tešlą.
  11. Uždenkite ir vėl palikite kilti 30 minučių.
  12. Paskutinį kartą sulenkite ir uždenkite.
  13. Leiskite pakilti dar 40 minučių.
  14. Pabarstykite miltais.
  15. Išverskite tešlą ant darbinio paviršiaus, kurį pabarstykite miltais.
  16. Padalinkite tešlą į 4 dalis.
  17. Iš kiekvienos dalies formuokite kepalą.
  18. Leiskite pakilti ant rankšluosčio, kol orkaitė įkais.
  19. Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 220 laipsnių temperatūroje 18 minučių.

Štai ir viskas.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:duonaItališka duonaMielės

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Augalų persodinimas namuose: kada, kaip ir kodėl tai daryti
Gyvenimas

Augalų persodinimas namuose: kada, kaip ir kodėl tai daryti

Kai klausome, bet negirdime: kaip išmokti išgirsti save ir kitus
Gyvenimas

Kai klausome, bet negirdime: kaip išmokti išgirsti save ir kitus

Kaip Viduržemio jūros dieta gali apsaugoti smegenis: tyrimo rezultatai
Sveikata ir grožis

Kaip Viduržemio jūros dieta gali apsaugoti smegenis: tyrimo rezultatai

Rožių žiedlapiai trąšoms: natūrali pagalba avietėms ir serbentams
Sodas ir daržas

Neišmeskite nuvytusių rožių žiedlapių: jie gali tapti tikru „auksu“ jūsų sodui

Jei atliksite šį veiksmą dar vasaros pabaigoje - rugsėjo pradžioje, jūsų medžiai ir krūmai atsidėkos dvigubai
Sodas ir daržas

Jei atliksite šį veiksmą dar vasaros pabaigoje – rugsėjo pradžioje, jūsų medžiai ir krūmai atsidėkos dvigubai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?