Jautienos karis – tai puikus rytietiškų skonių ir švelniai pikantiško charakterio derinys. Ilgai troškinta jautiena tampa nepaprastai minkšta, o šilti prieskoniai sukuria sodrų ir kvapnų padažą
Jautienos karis: receptas
Tai sotus, komfortiškas patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingai vakarienei.
Ingredientai:
- 125 ml lydyto sviesto (ghee) arba augalinio aliejaus
- 400 g jautienos
- 1 svogūnas
- 2 česnako skiltelės
- 1 arb. š. maltų kumino sėklų
- 1 arb. š. maltų kalendrų
- 1 arb. š. ciberžolės
- 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų
- 1 arb. š. čili miltelių
- ½ arb. š. maltos imbiero
- 3 gvazdikėliai
- 3 kardamono ankštys (nebūtina)
- ½ arb. š. cinamono
- ½ skardinės (apie 200 g) kapotų konservuotų pomidorų
- 125 g natūralaus jogurto
- 1 valg. š. acto
- druska pagal skonį
- žiupsnelis cukraus
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti keptuvę su dangčiu ant vidutinės kaitros ir supilti ghee arba aliejų. Apkepti gabaliukais pjaustytą mėsą, kol lengvai apskrus iš visų pusių, tada atidėti ją, uždengti ir atidėti.
2. Į tą pačią keptuvę suberti smulkiai pjaustytą svogūną ir trintą česnaką, kepti ant nedidelės kaitros kol suminkštės. Šiek tiek padidinti kaitrą, sudėti prieskonius ir kepti dar 1 min – jie turėtų paskleisti malonų aromatą.
3. Sudėti jautieną atgal į keptuvę, supilti pomidorus ir užvirti. Nukelti keptuvę nuo kaitros, įmaišyti jogurtą ir actą, pagardinti druska ir žiupsneliu cukraus pagal skonį.
4. Grąžinti keptuvę ant kaitros, vėl užvirti ir troškinti uždengus apie 1½ val, kol mėsa taps minkšta.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.