Šiandien jums radome fantastišką cukinijų receptą ir paprastą būdą kaip jas paruošti. Šį receptą tikrai verta išbandyti!
Jums reikės tik cukinijų, kiaušinių ir prieskonių, o įdarą galėsite keisti pagal savo skonį. Šį kartą pagal „YouTube“ kanalo receptą pasirinkome maltos mėsos įdarą.
Ingredientai:
Pagrindui:
- 2 cukinijos
- 8 kiaušiniai
- Druska, pipirai ir muskato riešutai pagal skonį
Įdarui (ingredientus galite naudoti pagal savo skonį arba tai, ką turite namuose):
- 3 stiklinių tarkuoto Čederio sūrio
- 600 g maltos mėsos
- 1 svogūno, supjaustyto kubeliais
- 2 skiltelių česnako
- Rozmarino
- 2 šaukštų pomidorų padažo
- 2 šaukštų kečupo
Kaip gaminti?
- Cukiniją supjaustykite griežinėliais, pasūdykite ir atidėkite 10 minučių, kad išleistų savo sultis ir suminkštėtų.
- Tada griežinėlius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
- Įmuškite kiaušinius į dubenį ir pagardinkite druska, prieskoniais ir muskato riešutu. Mišinį supilkite ant cukinijos griežinėlių, tiesiai į kepimo skardą.
- Įdėkite skardą į įkaitintą orkaitę, kepkite apie 15 minučių, po to leiskite gaminiui šiek tiek atvėsti.
- Tuo tarpu pakepinkite maltą mėsą su trupučiu alyvuogių aliejaus.
- Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką, pomidorų tyrę ir kečupą – troškinkite, pagardindami rozmarinu, druska ir pipirais. Maltą mėsą ant silpnos ugnies troškinkite apie 10 minučių, reguliariai vis pamaišydami.
- Cukinijų ir kiaušinių paplotėlį pabarstykite tarkuotu Čederio sūriu, o tada ant viršaus paskleiskite ištroškintą maltą mėsą.
- Naudodami kepimo popierių, viską atsargiai susukite į vyniotinį.
- Kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje dar apie 15 minučių.
Linkime gero skonio!
Kaip šį patiekalą gaminti pažingsniui – galite peržiūrėti vaizdo įrašą žemiau:
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.