ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Juodųjų pupelių šokoladainis
Desertai

Juodųjų pupelių šokoladainis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Juodųjų pupelių šokoladainis
Juodųjų pupelių šokoladainis

Juodųjų pupelių šokoladainis – tai puikus balanso pavyzdys tarp sodraus skonio ir maistingumo. Minkštas, drėgnas ir šiek tiek traškus viršuje, šokoladainis stebina savo tekstūra bei subtiliu saldumu.

Juodųjų pupelių šokoladainis: receptas

Puikiai tinka tiems, kurie ieško sveikesnės deserto alternatyvos ar nori išbandyti ką nors naujo be glitimo, tačiau neprarasti klasikinio skanėsto malonumo.

Ingredientai:

  • 235 g g konservuotų juodųjų pupelių (svoris be skysčio)
  • 80 g augalinio margarino
  • 4 kiaušiniai
  • 60 g kakavos miltelių
  • 50 g maltų migdolų
  • 1 valg. š. vanilės ekstrakto
  • 2½ valg. š. klevų sirupo
  • 1 arb. š. tirpios kavos granulių
  • 4 valg. š. granuliuoto saldiklio
  • 60 g juodojo šokolado gabalėlių

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Iškloti 20 cm x 20 cm kepimo formą kepimo popieriumi.
2. Sudėti juodąsias pupeles ir augalinį margariną į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės. Įmušti kiaušinius ir dar trumpai paplakti, kol masė taps vientisa. Perkelti ją į didelį dubenį.
3. Suberti kakavos miltelius, maltus migdolus, vanilės ekstraktą, klevų sirupą, kavos granules, saldiklį ir pusę šokolado gabalėlių. Gerai išplakti, kad viskas tolygiai susimaišytų.
4. Supilti tešlą į paruoštą kepimo formą ir viršų pabarstyti likusiais šokolado gabalėliais. Kepti orkaitės vidurinėje lentynoje 18-20 min, kol paviršius taps tvirtas liečiant.
5. Išimti iš orkaitės ir leisti šiek tiek atvėsti, tada atsargiai išimti iš formos ir supjaustyti kvadratėliais. Mėgautis dar šiltais, pabarstytais trupučiu persijotų kakavos miltelių.

Taip pat skaitykite

Karamelizuotų obuolių sūrio pyragas
Karamelizuotų obuolių sūrio pyragas
2025-09-15
Salotos su vištiena, avokadu ir šonine bei jogurto padažu
Salotos su vištiena, avokadu ir šonine bei jogurto padažu: skanu ir sveika
2025-06-19
Sveikas špinatų patiekalas: jums tereikia 4 ingredientų, o skonis jus maloniai nustebins!
Sveikas špinatų patiekalas: jums tereikia 4 ingredientų, o skonis jus maloniai nustebins!
2025-10-31
Agurkų ir raudonųjų svogūnų salotos
Agurkų ir raudonųjų svogūnų salotos
2025-09-08

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Be kvietinių miltųdesertaiJuodųjų pupelių patiekalaiJuodųjų pupelių šokoladainiskepiniaiŠokoladainisSveikas desertas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Įkando uodas? Ši naminė priemonė padės numalšinti niežulį akimirksniu
Gyvenimas

Įkando uodas? Ši naminė priemonė padės numalšinti niežulį akimirksniu

Nuostabaus skonio šonkauliukai
Mėsos patiekalai

Nuostabaus skonio šonkauliukai: prireiks visai nedaug pastangų, o rezultatas bus pasakiškas!

Zodiako ženklai, kurie tampo likimą už ūsų.
Horoskopai

4 Zodiako ženklai, mokantys tampyti likimą „už ūsų”

Morkų nauda cukrinio diabeto valdymui: netikėti nauji tyrimai
Sveikata ir grožis

Morkų nauda cukrinio diabeto valdymui: netikėti nauji tyrimai

Kuo purkšti sodą rudenį: vario ir geležies sulfatų apdorojimo skirtumai
Sodas ir daržas

Kuo geriau purkšti sodą rudenį – vario ar geležies sulfatu?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?