Juodųjų pupelių šokoladainis – tai puikus balanso pavyzdys tarp sodraus skonio ir maistingumo. Minkštas, drėgnas ir šiek tiek traškus viršuje, šokoladainis stebina savo tekstūra bei subtiliu saldumu.
Juodųjų pupelių šokoladainis: receptas
Puikiai tinka tiems, kurie ieško sveikesnės deserto alternatyvos ar nori išbandyti ką nors naujo be glitimo, tačiau neprarasti klasikinio skanėsto malonumo.
Ingredientai:
- 235 g g konservuotų juodųjų pupelių (svoris be skysčio)
- 80 g augalinio margarino
- 4 kiaušiniai
- 60 g kakavos miltelių
- 50 g maltų migdolų
- 1 valg. š. vanilės ekstrakto
- 2½ valg. š. klevų sirupo
- 1 arb. š. tirpios kavos granulių
- 4 valg. š. granuliuoto saldiklio
- 60 g juodojo šokolado gabalėlių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros. Iškloti 20 cm x 20 cm kepimo formą kepimo popieriumi.
2. Sudėti juodąsias pupeles ir augalinį margariną į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki vientisos masės. Įmušti kiaušinius ir dar trumpai paplakti, kol masė taps vientisa. Perkelti ją į didelį dubenį.
3. Suberti kakavos miltelius, maltus migdolus, vanilės ekstraktą, klevų sirupą, kavos granules, saldiklį ir pusę šokolado gabalėlių. Gerai išplakti, kad viskas tolygiai susimaišytų.
4. Supilti tešlą į paruoštą kepimo formą ir viršų pabarstyti likusiais šokolado gabalėliais. Kepti orkaitės vidurinėje lentynoje 18-20 min, kol paviršius taps tvirtas liečiant.
5. Išimti iš orkaitės ir leisti šiek tiek atvėsti, tada atsargiai išimti iš formos ir supjaustyti kvadratėliais. Mėgautis dar šiltais, pabarstytais trupučiu persijotų kakavos miltelių.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.