Juodųjų serbentų uogienė – sodrus, šiek tiek rūgštokas skonis, kuris leis mėgautis trupinėliu vasaros visus metus.
Juodųjų serbentų uogienė: receptas
Tai puikus priedas prie pusryčių bandelių, skrudintos duonos ar desertų, suteikiant ryškų ir natūralų skonio akcentą.
Ingredientai:
- 300 g šviežių juodųjų serbentų
- 300 g cukraus
- 1 citrina (tik sultys)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Nuimti visus juodųjų serbentų kotelius, sudėti uogas į puodą, užpilti 250 ml vandens ir užvirti.
2. Virti ant silpnos kaitros 20 min arba tol, kol serbentų odelės taps labai minkštos ir skystis beveik išgaruos.
3. Suberti cukrų ir supilti citrinos sultis. Užvirti dar kartą ir virti kol mišinys pasieks 105 °C pagal cukraus termometrą.
4. Palikti keletą minučių atvėsti, tada supilti į karštus, švarius stiklainius ir iškart uždaryti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.