Šviežios salotos yra būtinas daugelio sveikų ir skanių patiekalų ingredientas. Tačiau net ir kruopščiai prižiūrimos, jos gali greitai pradėti vysti, o lapai praranda savo traškumą ir spalvą. Laimei, net jei salotos atrodo nebe tokios patrauklios, jas galima atgaivinti, išlaikant ne tik skonį, bet ir naudingas maistines medžiagas. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip paprastais būdais atgaivinti salotas ir pailginti jų šviežumo laiką.
Įmerkite salotas į drungną vandenį
Norint atkurti salotų išorinę išvaizdą, pirmiausia reikėtų pripildyti indą drungno vandens. Vanduo turi būti ne per karštas ir ne per šaltas – idealu, kad jis būtų šiltas kambario temperatūros. Tokiu būdu lapai atgaus savo traškumą ir taps kur kas patrauklesni prieš patiekiant.
Naudokite maistinį actą norint atgaivinti lapus
Į drungną vandenį įpilkite 1–2 valgomuosius šaukštus maistinio acto vienai stiklinei vandens. Actas ne tik padeda atgaivinti salotų lapus, bet ir sumažina nitratų kiekį, jei tokių buvo lapuose. Tai ypač naudinga tiems, kurie siekia, kad salotos būtų ne tik skanios, bet ir saugios vartoti.
Palikite salotas tirpale 15 minučių
Į paruoštą tirpalą įmerkite žalumynus ir palikite juos apie 15 minučių. Per šį laiką lapai įgaus pirminę išvaizdą, taps traškūs ir sultingi. Po 15 minučių juos ištraukite, nusausinkite ir galite naudoti kaip įprastai savo patiekaluose.
Papildomi patarimai, kaip išlaikyti salotas ilgiau
Be vandens ir acto, verta atkreipti dėmesį į kelis paprastus triukus: laikykite salotas šaldytuve specialiuose indeliuose su dangčiu, neplaukite jų prieš laikymą, o tik prieš pat vartojimą. Taip lapai ilgiau išlaikys šviežumą ir traškumą.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.