ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Ką daryti, jei šviežių salotų lapai prarado savo šviežumą: neskubėkite jų išmesti
Gyvenimas

Ką daryti, jei šviežių salotų lapai prarado savo šviežumą: neskubėkite jų išmesti

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-10-31
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Ką daryti, jei šviežių salotų lapai prarado savo šviežumą: neskubėkite jų išmesti
Ką daryti, jei šviežių salotų lapai prarado savo šviežumą: neskubėkite jų išmesti

Šviežios salotos yra būtinas daugelio sveikų ir skanių patiekalų ingredientas. Tačiau net ir kruopščiai prižiūrimos, jos gali greitai pradėti vysti, o lapai praranda savo traškumą ir spalvą. Laimei, net jei salotos atrodo nebe tokios patrauklios, jas galima atgaivinti, išlaikant ne tik skonį, bet ir naudingas maistines medžiagas. Šiame straipsnyje sužinosite, kaip paprastais būdais atgaivinti salotas ir pailginti jų šviežumo laiką.

Įmerkite salotas į drungną vandenį

Norint atkurti salotų išorinę išvaizdą, pirmiausia reikėtų pripildyti indą drungno vandens. Vanduo turi būti ne per karštas ir ne per šaltas – idealu, kad jis būtų šiltas kambario temperatūros. Tokiu būdu lapai atgaus savo traškumą ir taps kur kas patrauklesni prieš patiekiant.

Naudokite maistinį actą norint atgaivinti lapus

Į drungną vandenį įpilkite 1–2 valgomuosius šaukštus maistinio acto vienai stiklinei vandens. Actas ne tik padeda atgaivinti salotų lapus, bet ir sumažina nitratų kiekį, jei tokių buvo lapuose. Tai ypač naudinga tiems, kurie siekia, kad salotos būtų ne tik skanios, bet ir saugios vartoti.

Palikite salotas tirpale 15 minučių

Į paruoštą tirpalą įmerkite žalumynus ir palikite juos apie 15 minučių. Per šį laiką lapai įgaus pirminę išvaizdą, taps traškūs ir sultingi. Po 15 minučių juos ištraukite, nusausinkite ir galite naudoti kaip įprastai savo patiekaluose.

Taip pat skaitykite

Dovanojimo dėsnis: išmokite duoti ir viską gausite mainais.
Dovanojimo dėsnis: išmokite duoti ir viską gausite mainais
2025-11-07
Sužinokite, kurios spalvos ir atspalviai puikiai dera tarpusavyje
Sužinokite, kurios spalvos ir atspalviai puikiai dera tarpusavyje
2025-11-07
Kaip atbaidyti kandis? Keletas paprastų patarimų
Kaip atbaidyti kandis? Keletas paprastų patarimų
2025-10-31
Virtuvės gudrybės: 14 patarimų, kurie palengvins jūsų gyvenimą
Virtuvės gudrybės: 14 patarimų, kurie palengvins jūsų gyvenimą
2025-07-09

Papildomi patarimai, kaip išlaikyti salotas ilgiau

Be vandens ir acto, verta atkreipti dėmesį į kelis paprastus triukus: laikykite salotas šaldytuve specialiuose indeliuose su dangčiu, neplaukite jų prieš laikymą, o tik prieš pat vartojimą. Taip lapai ilgiau išlaikys šviežumą ir traškumą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:salotų lapaiŠviežios daržovės

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą bei patarimus, skirtus visiems namų mylėtojams ir puoselėtojams. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir naudinga informacija, kuria galiu pasidalinti su jumis. Tikiu, kad kiekvienas straipsnis gali sudominti ir įkvėpti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Treniruotės namuose: trys sporto aksesuarai, kurie tikrai veikia
Sveikata ir grožis

Treniruotės namuose: trys sporto aksesuarai, kurie tikrai veikia

Kaip pasigaminti skanų šokoladinį kremą: 3 receptai
Desertai

Kaip pasigaminti skanų šokoladinį kremą: 3 receptai

Cezario salotos su vištiena
Receptai

Cezario salotos su vištiena

pranašystės galia
Horoskopai

Zodiako ženklai, kurių bijojo net Vanga: jų žodžiai visada išsipildo

Kada dėti druską į šašlykų marinatą. Atsako šefas
Naudinga

Kada dėti druską į šašlykų marinatą? Marinuojant ar prieš kepant? Atsako šefas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?