ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Ką gaminti iš moliūgų: skanaus ir sveiko deserto receptas
Desertai

Ką gaminti iš moliūgų: skanaus ir sveiko deserto receptas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-06
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Ką gaminti iš moliūgų: skanaus ir sveiko deserto receptas
Ką gaminti iš moliūgų: skanaus ir sveiko deserto receptas

Moliūgai yra puikus ingredientas, kurį galima naudoti ne tik kaip garnyrą, bet ir sveikam desertui. Vienas iš neįprastų ir skanių būdų mėgautis moliūgais – tai moliūgų marmeladas, kurį galima pasigaminti lengvai ir greitai.

Moliūgų marmeladas: receptas

Ingredientai:

  • 0,5 kg moliūgo minkštimo
  • 250 g cukraus
  • 3 šaukštai citrinos sulčių

Gamybos procesas:

  1. Moliūgo paruošimas:
    Perpjaukite moliūgą, nulupkite luobelę ir pašalinkite sėklas. Supjaustykite minkštimą mažais gabalėliais.
  2. Kepimas:
    Sudėkite moliūgo gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Tai leis moliūgui suminkštėti ir suteiks desertui gilesnį skonį.
  3. Tyrės paruošimas:
    Iškeptus moliūgo gabalėlius susmulkinkite su elektriniu smulkintuvu arba mėsmale. Pertrinkite gautą tyrę per sietelį, kad būtų švelnesnė ir be didelių gabalėlių.
  4. Virimas:
    Puode sumaišykite moliūgo tyrę su cukrumi ir citrinos sultimis. Išmaišykite ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Kai mišinys užvirs, virkite dar 5-10 minučių, kol tyrė tampa tiršta.
  5. Marmelado formavimas:
    Nuimkite mišinį nuo viryklės ir supilkite į ne storesnę kaip 2 cm storio kepimo skardą, išklotą pergamentu. Palikite marmeladą kambario temperatūroje 24 valandoms, kad jis sustingtų.
  6. Pjaustymas ir paruošimas:
    Atšaldytą masę supjaustykite kubeliais, apibarstykite cukraus pudra arba krakmolu, kad marmeladas nesuliptų. Sudėkite į plastikinį indą arba stiklainį, kad galėtumėte patogiai laikyti.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:moliūgasMoliūgų marmeladas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Nebepirkite trąšų iš parduotuvės! Išbandykite šį metodą
Sodas ir daržas

Nebepirkite trąšų iš parduotuvės! Išbandykite šį metodą

Ar pavyks numesti svorio, jei kasdien gersite kavą su citrina?
Sveikata ir grožis

Ar pavyks numesti svorio, jei kasdien gersite kavą su citrina?

7 supermaisto produktai geresnei žarnyno sveikatai
Sveikata ir grožis

7 supermaisto produktai, kuriuos mitybos specialistai rekomenduoja geresnei žarnyno sveikatai

Laiko patikrinta gudrybė, kad šaldiklyje nesusidarytų ledas
Gyvenimas

Laiko patikrinta gudrybė, kad šaldiklyje nesusidarytų ledas: tikrai veiksminga!

6 maisto produktai niekada neturėtumėte valgyti pusryčiams: atsako dietologai
Sveikata ir grožis

6 maisto produktai niekada neturėtumėte valgyti pusryčiams: atsako dietologai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?