ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Kaip atšildyti maltą mėsą per 20 minučių? Patarimais dalijasi virtuvės šefas
Naudinga

Kaip atšildyti maltą mėsą per 20 minučių? Patarimais dalijasi virtuvės šefas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šaldyta mėsa. Šis triukas padės atšildyti maltą mėsą per 20 minučių
Šaldyta mėsa. Šis triukas padės atšildyti maltą mėsą per 20 minučių

Ar jums kada nors nutiko, kad ruošėtės gaminti vakarienę, tačiau staiga atsiminėte, jog pagrindinis ingredientas – malta mėsa – vis dar šaldiklyje? Ši situacija pažįstama daugeliui, tačiau dabar sužinosite paprastą ir efektyvų būdą, kaip išspręsti šią problemą. Virtuvės šefas pasidalijo nuostabiu patarimu, kuris padės jums greitai atšildyti maltą mėsą per vos 20 minučių, panaudojant paprastą triuką su metaliniais indais.

Paslaptis paprasta – naudokite du metalinius puodus. Į vieno puodo dugną dėkite užšaldytą maltą mėsą, o viršuje uždenkite kitu puodu. Šiluma iš aplinkos pradės prasiskverbti pro metalą į užšaldytą produktą, palaipsniui pagreitindama atšildymo procesą.

Šaldyta mėsa. Kaip atšildyti per 20 minučių

Kaip pagreitinti maltos mėsos atšildymo procesą

Jei tikrai trūksta laiko, šį triuką galima padaryti dar efektyvesnį. Užpildykite viršutinį puodą šilto vandens – šis papildomas šilumos šaltinis labai pagreitins atšildymo procesą.

Svarbu, kad vanduo būtų šiltas, o ne karštas, kad būtų išvengta netolygaus atšildymo ar atsitiktinio maltos mėsos paruošimo.

Taip pat skaitykite

Keptas baltojo šokolado sūrio pyragas
Keptas baltojo šokolado sūrio pyragas
2025-07-31
Trupiniuotis su šaldytomis uogomis
Trupiniuotis su šaldytomis uogomis
2025-07-22
5 idėjos, ką galima pagaminti iš baklažanų. Baklažanai su pomidoru ir sūriu
5 idėjos, ką galima pagaminti iš baklažanų ir kaip juos paruošti teisingai
2025-07-21
Pelėsinio sūrio padažas
Pelėsinio sūrio padažas
2025-08-14

Palyginti su keraminiais ar stikliniais indais, metalas gerokai efektyviau perduoda šilumą užšaldytam produktui. Viršutinis puodas suteikia papildomą kontaktą ir spaudimą, kas taip pat padeda greičiau atšildyti mėsą.

Patarimai kaip atšildyti maltą mėsą:

  • Naudokite puodus su lygiu dugnu, kad užtikrintumėte maksimalų kontaktą su mėsa.
  • Atšildytas produktas turi būti naudojamas nedelsiant arba laikomas šaldytuve, kad būtų išvengta maisto sugedimo.
  • Jei mėsa yra užšaldyta labai storu sluoksniu, pabandykite ją prieš atšildymą padalinti į kelias dalis.

Kitą kartą, kai jums reikės greitai paruošti maltą mėsą, nesijaudinkite dėl užšaldyto produkto būsenos. Panaudokite šį paprastą, bet išmanų triuką su metaliniais puodais ir jūsų maisto ruošos planai bus įgyvendinti.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:FaršasMalta mėsamėsaMėsos atšildymasŠaldyta mėsaŠefo patarimai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip saugiai ir lengvai pašalinti senus tapetus: žingsnis po žingsnio
Gyvenimas

Kaip saugiai ir lengvai pašalinti senus tapetus: žingsnis po žingsnio

Santykių subtilybės: kaip nustoti projektuoti į partnerį?
Gyvenimas

Santykių subtilybės: kaip nustoti projektuoti į partnerį?

8 priežastys, kodėl jūsų kieme atsiranda vapsvos (ir kaip jų išvengti)
Gyvenimas

8 priežastys, kodėl jūsų kieme atsiranda vapsvos (ir kaip jų išvengti)

Tofu ramen su riešutų sviestu
Receptai

Tofu ramen su riešutų sviestu

5 rožių rūšys, kurios nereikalaus ypatingos priežiūros.
Sodas ir daržas

5 rožių rūšys, kurios nereikalaus ypatingos priežiūros

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?