ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Sveikata ir grožis » Kaip dažnai galite valgyti raudoną mėsą nepakenkiant sveikatai?
Sveikata ir grožis

Kaip dažnai galite valgyti raudoną mėsą nepakenkiant sveikatai?

Rugilė Vainytė
Autorius Rugilė Vainytė
Publikuota: 2025-10-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Specialistai ne kartą pabrėžė, kad raudona mėsa kartu su mėsos pusgaminiais yra kenksmingas produktas. Naujausi tyrimai rodo, kad būtent rūkyta ir kepta mėsa, nesvarbu, ar tai raudona mėsa, ar kita, yra siejama su didesne vėžio rizika. Mėsa yra svarbi mūsų mitybos dalis, tačiau kaip ir su bet kuriuo produktu, jos vartojimas turi būti subalansuotas. Mėsos mėgėjai turėtų atsiminti, kad su ja persistengti nereikėtų – geriau rinktis augalinius patiekalus ir sumažinti mėsos suvartojimą iki minimalaus.

Kaip dažnai galite valgyti raudoną mėsą nepakenkiant sveikatai?
Kaip dažnai galite valgyti raudoną mėsą nepakenkiant sveikatai?

Mėsos vartojimo rizika ir jos poveikis sveikatai

Mitybos specialistė Angelica Duval pažymėjo, kad mėsos vartojimas turėtų būti ribojamas. Ji rekomenduoja valgyti mėsą tik kartą per savaitę. Jei valgysite ją dažniau, ypač jei rinksitės keptus ar rūkytus gaminius, rizikuosite susirgti vėžiu. Riziką padidina chemikalai, tokie kaip nitrozaminai, kurie atsiranda rūkant ir kepant mėsą, ir kurie daro žalą žarnynui.

Raudonoje mėsoje taip pat yra daug cholesterolio, o tai gali turėti neigiamą poveikį širdies ir kraujagyslių sveikatai. Sergant širdies ligomis, mėsą reikėtų visiškai atsisakyti arba vartoti itin retai. Be to, mėsos pramonėje dažnai naudojami antibiotikai ir hormonai, kurie auginimo metu patenka į mėsą ir gali kenkti žmogaus organizmui.

Kokybiškos mėsos pasirinkimas

Norint sumažinti mėsos vartojimo keliamas rizikas, svarbu rinktis kokybišką produktą. Pirkdami mėsą, visada įsitikinkite, kad ji yra iš patikimų pardavėjų, kurie gali pateikti mėsos kokybę įrodančius dokumentus. Geriau valgyti mažiau mėsos, tačiau pasirinkti aukščiausios kokybės produktą, kuris yra auginamas be kenksmingų priedų.

Taip pat skaitykite

Žaliasis kokteilis, kuris gerina virškinimą ir stiprina imunitetą
Žaliasis kokteilis, kuris gerina virškinimą ir stiprina imunitetą
2025-06-24
Kas mūsų kūne, pasak mokslininkų, niekuomet nesensta?
Kas mūsų kūne, pasak mokslininkų, niekuomet nesensta?
2025-07-31
kiek vaisių ir daržovių reikia suvalgyti per dieną
Sužinokite, kiek vaisių ir daržovių reikia suvalgyti per dieną, kad nereikėtų papildomai vartoti vitaminų!
2025-09-02
Tahinis: maistingas produktas jūsų kasdienei mitybai
Tahinis: maistingas produktas jūsų kasdienei mitybai
2025-07-17

Subalansuota mityba, kurioje mėsos vartojimas yra ribojamas, bet tuo pačiu įtraukiama daugiau augalinių patiekalų, gali padėti išlaikyti sveiką gyvenimo būdą ir sumažinti rimtų sveikatos problemų riziką.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Cholesterolismitybaraudona mėsavėžys

AutoriusRugilė Vainytė
Esu Rugilė Vainytė – dalinuosi sveikatos ir grožio patarimais, kurie padeda jaustis geriau kasdien. Domiuosi natūralia priežiūra, naujausiomis tendencijomis ir moksliškai pagrįstais sprendimais. Mano tikslas – įkvėpti rūpintis savimi išmintingai ir atsakingai.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kelionės. 10 patarimų keliaujantiems svetur
Gyvenimas

Kelionės. 10 patarimų keliaujantiems svetur, kad kiekviena kelionė atneštų begalę įspūdžių

Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais
Receptai

Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais

Kodėl medvilniniai drabužiai po skalbimo susitraukia ir kaip juos išsaugoti?
Gyvenimas

Kodėl medvilniniai drabužiai po skalbimo susitraukia ir kaip juos išsaugoti?

tebuklingas burokėlių vanduo: pagalba esant kvėpavimo takų ligoms
Sveikata ir grožis

Stebuklingas burokėlių vanduo: pagalba esant kvėpavimo takų ligoms. Visada turėkite savo šaldytuve!

Pentagonas kiša pagalius Ukrainai į ratus: kodėl Elbridge'o Colby sprendimai pykdo
Lietuva ir pasaulis

Pentagonas kiša pagalius Ukrainai į ratus: kodėl Elbridge’o Colby sprendimai pykdo sąjungininkus ir Trumpo administraciją

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?