ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Kaip pagaminti keptus obuolius pagal autentišką močiutės receptą?
Desertai

Kaip pagaminti keptus obuolius pagal autentišką močiutės receptą?

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Vaikystėje visi mėgdavome valgyti keptus obuolius. Deja, šį gyvenimą palikus daugeliui vyresnės kartos atstovų, norinčių ruošti šį skanėstą šeimininkių smarkiai sumažėjo. Vis dėlto, kepti obuoliai savo skoniu nenusileidžia jokiems šiuolaikiniams pyragams. Na, o apie šio patiekalo naudą kalbėti nereikia – viskas natūralu, užauginta mūsų pačių, be jokių dažiklių ar cheminių priedų! Išbandykite mūsų siūlomą receptą ir įsitikinsite, kad niekas neprilygsta šiam senoviniam desertui.

Kaip pagaminti keptus obuolius pagal autentišką močiutės receptą?
Kaip pagaminti keptus obuolius pagal autentišką močiutės receptą?

Netikėta nauda

Kad ir kaip keistai tai skambėtų, gydytojai tikina, kad kepti obuoliai yra daug sveikesni nei švieži. Pagrindinė obuolyje esanti naudinga medžiaga vadinama pektinu, kuris kepimo metu nėra sunaikinamas. Priešingai: keptą obuolį organizmas pasisavina geriau nei šviežią. Tai ypač aktualu žmonėms, turintiems didelį rūgštingumą arba jautrius dantis.

Kepti obuoliai: receptas

Jums reikės:

  • 4 obuolių
  • 180 ml vandens
  • 50 g cukraus
  • 20 g sviesto
  • 40 g razinų
  • 25 g pekano riešutų
  • 1 arb. š. malto cinamono

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Širdies sveikatą pagerins šis užkandis: Harvardo ekspertų tyrimas
Širdies sveikatą pagerins šis užkandis: Harvardo ekspertų tyrimas
2025-08-12
Šamo kukuliai karšto oro gruzdintuvėje
Šamo kukuliai karšto oro gruzdintuvėje
2025-08-13
Raudonėlio ir cinamono galia: nepamirškite šio recepto!
Raudonėlio ir cinamono galia: nepamirškite šio recepto!
2025-09-12
Puri bulvių košė pavyks tik jei įdėsite į ją šiuos ingredientus
Pasak virtuvės šefo, puri bulvių košė pavyks tik jei įdėsite į ją šiuos ingredientus
2025-07-09

Kruopščiai nuplaukite obuolius, leiskite jiems visiškai išdžiūti, o tada aštriu peiliu išpjaukite obuolių šerdis.

Atskirame dubenyje sumaišykite susmulkintus riešutus, razinas, cukrų ir cinamoną. Viską gerai išmaišykite.

Į obuolius įpilkite riešutų ir razinų mišinio, ant  įdaro uždėkite po gabalėlį sviesto. Sudėkite vaisius į kepimo indą ir užpilkite verdančiu vandeniu. Kepkite pusvalandį iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Štai ir viskas: kepti  obuoliai jau paruošti! Galiu lažintis, kad jūsų šeima ir draugai tikrai pamėgs šį desertą. Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

ŽYMOS:cinamonaskepti obuoliaiobuoliaiRiešutai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sažiningiausi zodiako ženklai
Horoskopai

Labiausiai sąžiningi zodiako ženklai

Triukšmo pavojus: nematoma grėsmė sveikatai
Sveikata ir grožis

Triukšmo pavojus: nematoma grėsmė sveikatai

Įvykiai Lietuvoje: svarbiausios birželio 16 naujienos
Lietuva ir pasaulis

Įvykiai Lietuvoje: svarbiausios birželio 16 naujienos

Atskleistas zodiako ženklas, po kuriuo gimsta milijardieriai
Horoskopai

Atskleistas zodiako ženklas, po kuriuo gimsta milijardieriai

Prieskoniai, kurie gerina skrandžio sveikatą ir imunitetą. Verta įtraukti į mitybą jau šiandien
Sveikata ir grožis

Prieskoniai, kurie gerina skrandžio sveikatą ir imunitetą. Verta įtraukti į mitybą jau šiandien

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?