Pagrindinis česnakinės bagetės privalumas – ją galima paruošti labai greitai ir lengvai, todėl tai puikus pasirinkimas šeimai ar svečiams.
Kaip pasigaminti česnakinę bagetę: receptas
Ingredientai vienai bagetei
- Saujelė šviežių žolelių (krapų, petražolių, kalendros)
- 50 ml alyvuogių aliejaus (geriausiai tinka ypač tyras alyvuogių aliejus)
- 2 skiltelės česnako
- Žiupsnelis druskos
Paruošimo eiga
- Bagetėje padarykite kelis įpjovimus, tačiau neperpjaukite jos iki galo.
- Nuplaukite žoleles ir smulkiai supjaustykite. Česnaką sutarkuokite arba pertrinkite per česnakų trintuvę.
- Sumaišykite žoleles ir česnaką, pagardinkite druska. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir išmaišykite iki vientisos masės.
- Užpildykite bagetę česnakų ir žolelių mišiniu.
- Apipilkite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje 220 °C temperatūroje 5–7 minutes.
- Iškepusią bagetę supjaustykite gabalėliais ir patiekite kaip puikų priedą prie pirmojo patiekalo.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.