ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Kaip virti plovą, kad jis neprisviltų: patyrusio virėjo patarimas
Naudinga

Kaip virti plovą, kad jis neprisviltų: patyrusio virėjo patarimas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-21
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip virti plovą, kad jis neprisviltų: patyrusio virėjo patarimas
Kaip virti plovą, kad jis neprisviltų: patyrusio virėjo patarimas

Plovas – tai vienas iš tų patiekalų, kuris gali nustebinti savo skoniu, jei tinkamai paruoštas. Tačiau daugelis šeimininkių susiduria su problema: plovas tikrai ne visada pavyksta. Nuo netinkamų indų iki neteisingo ryžių ir vandens santykio – smulkmenos gali sugadinti rezultatą. Šiame straipsnyje pasidalinsime patarimais, kurie padės jums gaminti plovą, kuris bus tobulas, minkštas ir nesvils.

Tinkamų indų gaminant plovą pasirinkimas

Vienas svarbiausių veiksnių, kad plovas nepridega, yra tinkamų indų pasirinkimas. Idealiausia naudoti ketaus katilą su storu dugnu ir pusapvalėmis sienelėmis. Jei tokio neturite, tiks ir aliumininis puodas ar ketaus keptuvė aukštomis sienelėmis.

Prieš gaminimą naują katilą reikia paruošti:

  1. Išplaukite šiltame vandenyje su plovikliu, kad pašalintumėte likusią alyvą.
  2. Kaitinkite ant ugnies 1–2 minutes, kol atsiranda lengvas dūmų kvapas.
  3. Įpilkite šiek tiek aliejaus ir pasukite katilą, kad aliejus padengtų sieneles.
  4. Palikite atvėsti, nusausinkite aliejų ir dar kartą nuplaukite šiltu vandeniu be ploviklio.

Šis procesas užtikrina, kad plovas nepridega ir ryžiai išsiviria tolygiai.

Taip pat skaitykite

Bazinis gardžių blynų receptas
Bazinis gardžių blynų receptas
2025-08-28
Labai skanios bulvių salotos: patiks visiems!
Labai skanios bulvių salotos: patiks visiems!
2025-09-12
Ar galima kiaušinius kepti svieste
Ar galima kiaušinius kepti svieste ir kada tinkamas laikas įberti žiupsnelį druskos?
2025-09-29
Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų
Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų
2025-07-21

Produktų pasirinkimas ir santykis

Norint, kad plovas nepridegtų, labai svarbu pasirinkti tinkamus ryžius. Ilgagrūdžiai ryžiai arba indiški Basmati ryžiai užtikrina geriausią rezultatą.

Teisingas ingredientų santykis taip pat yra svarbus:

  • 1 kg ryžių – 1500 ml vandens
  • 1 kg ryžių – 300 ml aliejaus

Jeigu vandens per mažai, ryžiai gali išdžiūti ir pridegti. Aliejaus trūkumas lemia, kad grūdai sulimpa.

Virimo technologijos laikymasis

Norint, kad plovas nepridegtų, būtina laikytis kelių taisyklių:

  • Nemaišyti plovo virimo metu.
  • Troškinti ant silpnos ugnies.
  • Vanduo turi siekti apie 2 cm virš ryžių.

Jei vanduo užverda per greitai, padarykite kelias skylutes plove, įpilkite šaukštą karšto vandens ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Uždenkite dangčiu ir virkite 20–30 minučių.

Alternatyvūs gaminimo variantai

Net jei plovas nepridega puode, galite pasinaudoti keliomis gudrybėmis:

  • Paskutinio virimo etapo metu perkelkite katilą į orkaitę, kad plovas pasiektų minkštumą, bet nesviltų.
  • Naudokite daugiafunkcinį puodą, kuris padeda kontroliuoti temperatūrą ir užtikrina vienodą kaitinimą.

Šių paprastų, bet veiksmingų patarimų laikymasis leis jums mėgautis plovu, kuris nepridega ir turi puikų skonį.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

Šokoladinis braunis su riešutų sviestu
Šokoladinis braunis su riešutų sviestu
2025-07-07
Nekeptas sausainių ir varškės tortas
Nekeptas sausainių ir varškės tortas, kaip gamindavo močiutė
2025-06-24
Moliūgų ir avinžirnių karis
Moliūgų ir avinžirnių karis
2025-09-05
Tuno ir kukurūzų sumuštinis
Tuno ir kukurūzų sumuštinis: lengva ir greita
2025-08-05
ŽYMOS:plovasryžiaiVirimas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šis turkų gėrimas – eliksyras, stiprinantis kaulus ir virškinimą. Ayran
Sveikata ir grožis

Šis turkų gėrimas – eliksyras, stiprinantis kaulus ir virškinimą

Kryžminė tarša. Patarimai, kurie padės ruošti maistą tinkamai.
Gyvenimas

Kas yra kryžminė tarša? Patarimai, kurie padės maistą ruošti tinkamai

Sūrio omletas su kumpiu
Naudinga

Sūrio omletas su kumpiu

Augintiniai serga depresija, kada kreiptis į veterinarą?
Gyvenimas

Šia liga serga net ir augintiniai. Kokių simptomų geriau neignoruoti?

Orkaitėje kepti smidrai – ir užkandžiui, ir garnyrui
Receptai

Orkaitėje kepti smidrai – ir užkandžiui, ir garnyrui

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?