ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Kaip virti plovą, kad jis neprisviltų: patyrusio virėjo patarimas
Naudinga

Kaip virti plovą, kad jis neprisviltų: patyrusio virėjo patarimas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-21
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Plovas – tai vienas iš tų patiekalų, kuris gali nustebinti savo skoniu, jei tinkamai paruoštas. Tačiau daugelis šeimininkių susiduria su problema: plovas tikrai ne visada pavyksta. Nuo netinkamų indų iki neteisingo ryžių ir vandens santykio – smulkmenos gali sugadinti rezultatą. Šiame straipsnyje pasidalinsime patarimais, kurie padės jums gaminti plovą, kuris bus tobulas, minkštas ir nesvils.

Kaip virti plovą, kad jis neprisviltų: patyrusio virėjo patarimas
Kaip virti plovą, kad jis neprisviltų: patyrusio virėjo patarimas

Tinkamų indų gaminant plovą pasirinkimas

Vienas svarbiausių veiksnių, kad plovas nepridega, yra tinkamų indų pasirinkimas. Idealiausia naudoti ketaus katilą su storu dugnu ir pusapvalėmis sienelėmis. Jei tokio neturite, tiks ir aliumininis puodas ar ketaus keptuvė aukštomis sienelėmis.

Prieš gaminimą naują katilą reikia paruošti:

  1. Išplaukite šiltame vandenyje su plovikliu, kad pašalintumėte likusią alyvą.
  2. Kaitinkite ant ugnies 1–2 minutes, kol atsiranda lengvas dūmų kvapas.
  3. Įpilkite šiek tiek aliejaus ir pasukite katilą, kad aliejus padengtų sieneles.
  4. Palikite atvėsti, nusausinkite aliejų ir dar kartą nuplaukite šiltu vandeniu be ploviklio.

Šis procesas užtikrina, kad plovas nepridega ir ryžiai išsiviria tolygiai.

Taip pat skaitykite

Kiaušinių salotomis su lašiša įdaryti kruasanai
Kiaušinių salotomis su lašiša įdaryti kruasanai
2025-07-22
Kepto moliūgo salotos su špinatais
Kepto moliūgo salotos su špinatais: puikus skonių derinys
2025-07-21
Namuose ruoštas kaulų sultinys
Namuose ruoštas kaulų sultinys
2025-08-18
Skanus ir naudingas gėrimas: vienu šūviu nušausite du zuikius!
Skanus ir naudingas gėrimas: vienu šūviu nušausite du zuikius!
2025-09-12

Produktų pasirinkimas ir santykis

Norint, kad plovas nepridegtų, labai svarbu pasirinkti tinkamus ryžius. Ilgagrūdžiai ryžiai arba indiški Basmati ryžiai užtikrina geriausią rezultatą.

Teisingas ingredientų santykis taip pat yra svarbus:

  • 1 kg ryžių – 1500 ml vandens
  • 1 kg ryžių – 300 ml aliejaus

Jeigu vandens per mažai, ryžiai gali išdžiūti ir pridegti. Aliejaus trūkumas lemia, kad grūdai sulimpa.

Virimo technologijos laikymasis

Norint, kad plovas nepridegtų, būtina laikytis kelių taisyklių:

  • Nemaišyti plovo virimo metu.
  • Troškinti ant silpnos ugnies.
  • Vanduo turi siekti apie 2 cm virš ryžių.

Jei vanduo užverda per greitai, padarykite kelias skylutes plove, įpilkite šaukštą karšto vandens ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Uždenkite dangčiu ir virkite 20–30 minučių.

Alternatyvūs gaminimo variantai

Net jei plovas nepridega puode, galite pasinaudoti keliomis gudrybėmis:

  • Paskutinio virimo etapo metu perkelkite katilą į orkaitę, kad plovas pasiektų minkštumą, bet nesviltų.
  • Naudokite daugiafunkcinį puodą, kuris padeda kontroliuoti temperatūrą ir užtikrina vienodą kaitinimą.

Šių paprastų, bet veiksmingų patarimų laikymasis leis jums mėgautis plovu, kuris nepridega ir turi puikų skonį.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

Kokteiliai su romu. 5 lengvi ir gardūs receptai
Kokteiliai su romu. 5 lengvi ir gardūs receptai
2025-07-07
Šamo kukuliai karšto oro gruzdintuvėje
Šamo kukuliai karšto oro gruzdintuvėje
2025-08-13
Avižiniai sezamo sausainiai su šokolado gabaliukais
Avižiniai sezamo sausainiai su šokolado gabaliukais – be pridėtinio cukraus
2025-06-28
Tailandietiška makaronų sriuba su krevetėmis
Tailandietiška makaronų sriuba su krevetėmis
2025-06-04
ŽYMOS:plovasryžiaiVirimas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Raugintos daržovės - kam geriau jų nevartoti?
Sveikata ir grožis

Raugintos daržovės: kam geriau jų nevartoti?

Trupiniuotis su šaldytomis uogomis
Desertai

Trupiniuotis su šaldytomis uogomis

Naminė granola pagal Neringą. Receptas.
Uncategorized

Naminė granola pagal Neringą – greitiems ir sveikuoliškiems pusryčiams!

Citrininiai sausainiai su kardamonu
Desertai

Citrininiai sausainiai su kardamonu

Žydintys krūmai jūsų sodui.
Sodas ir daržas

5 gražiausiai žydintys krūmai jūsų sodui

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?