Karamelės padažas – tai sodrus ir švelniai sūrus karamelės padažas, pasižymintis gilia auksine spalva ir tiršta, šilkine tekstūra.
Karamelės padažas: receptas
Laikomas šaldytuve, šis padažas išlaiko savo intensyvų skonį ir aromatą, todėl visada bus paruoštas papuošti jūsų mėgstamus skanėstus.
Ingredientai:
- 200 g sviesto
- 250 ml grietinėlės (36 %, riebumo)
- 250 g šviesaus rudojo cukraus
- 100 g tamsaus rudojo cukraus
- 1 arb. š. jūros druskos
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sudėti sviestą, grietinėlę ir abu cukraus tipus į gilų puodą ir kaitinti ant vidutinės kaitros, kol cukrus visiškai ištirps.
Jokiais būdais nemaišyti cukraus. Vietoje to, lengvai pakelti puodą ir sukti jį apskritimu, kad padažas švelniai judėtų. Reikia kantrybės: kai viskas ištirps, padidinti kaitrą iki vidutinės-stiprios. Nemaišyti tol, kol masė nepradės tamsėti – naudoti tik sukimo judesį.
2. Kai padažas užvirs ir ims tamsėti – laikas maišyti, kad neprisviltų. Masė bus labai karšta, atsargiai.
3. Toliau švelniai maišyti kol padažas sutirštės tiek, kad padengtų šaukšto nugarėlę ir įgaus sodrią tamsiai auksinę spalvą. Nukelti nuo kaitros ir įmaišyti jūros druską. Laikyti karamelės padažą šaldytuve iki naudojimo.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.