ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Sveikata ir grožis » Kas turėtų atsisakyti raudonos žuvies vartojimo?
Sveikata ir grožis

Kas turėtų atsisakyti raudonos žuvies vartojimo?

Rugilė Vainytė
Autorius Rugilė Vainytė
Publikuota: 2025-09-17
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Raudona žuvis – tai ne tik skanus, bet ir ypatingai naudingas maisto produktas, kurį verta įtraukti į savo kasdienį mitybos racioną. Ši žuvis yra puikus Omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, kuris teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą, gerina regėjimą ir stiprina imunitetą. Be to, reguliariai vartojama raudona žuvis padeda gerinti miego kokybę bei medžiagų apykaitą.

Kas turėtų atsisakyti raudonos žuvies vartojimo?
Kas turėtų atsisakyti raudonos žuvies vartojimo?

Kas yra raudona žuvis?

Raudona žuvis apima tokias rūšis kaip lašiša, upėtakis, keta ir kuprė. Šios žuvys dažniausiai pasirodo ant prekybos centrų lentynų ir yra vertinamos dėl savo maistinių savybių. Raudonos žuvies filė turi daug sveikų riebalų, kurie padeda palaikyti organizmo funkcijas bei užkirsti kelią įvairioms ligoms.

Naudingos raudonos žuvies savybės

Reguliariai valgant raudoną žuvį, galima tikėtis šių teigiamų poveikių:

  • Kraujospūdžio normalizavimas;
  • Kraujagyslių sienelių stiprinimas;
  • Teigiamas poveikis širdies ir kraujagyslių sistemai;
  • Regėjimo gerinimas;
  • Miego kokybės gerinimas;
  • Imuniteto stiprinimas;
  • Medžiagų apykaitos palaikymas.

Be to, raudonoje žuvyje gausu vitamino E ir triptofano, kuris padeda gaminti melatoniną – hormoną, atsakingą už kokybišką miegą.

Taip pat skaitykite

Raukšlės ir jų naikinimas
Šypsenos raukšlės: kaip jas sumažinti namuose?
2025-06-18
Daržovių kokteiliai: natūralus būdas pagerinti sveikatą
Daržovių kokteiliai: natūralus būdas pagerinti sveikatą ir energiją
2025-06-30
Trys mitai apie savęs priežiūrą: kas iš tikrųjų yra rūpinimasis savimi?
Trys mitai apie savęs priežiūrą: kas iš tikrųjų yra rūpinimasis savimi?
2025-06-26
Braškių nauda sveikatai: 10 nuostabių privalumų
Braškių nauda sveikatai: 10 nuostabių privalumų
2025-06-17

Kodėl verta įtraukti raudoną žuvį į mitybą?

Mitybos specialistai rekomenduoja raudoną žuvį valgyti reguliariai, nes tik taip galima pajusti jos teigiamą poveikį. Retas vartojimas, pavyzdžiui, kartą per mėnesį, nepadės pasiekti norimų rezultatų.

Raudonos žuvies privalumai:

  1. Širdies sveikata – Omega-3 riebalų rūgštys stiprina kraujagysles ir mažina širdies ligų riziką;
  2. Antioksidantų šaltinis – kovojama su laisvaisiais radikalais;
  3. Nuovargio mažinimas – padeda įveikti lėtinį nuovargį ir stresą;
  4. Nauda nėštumo metu – termiškai apdorota žuvis saugi ir naudinga būsimos mamoms;
  5. Atminties ir dėmesio koncentracijos gerinimas – ypatingai svarbu protinį darbą dirbantiems žmonėms.

Vartojimo norma

Rekomenduojama valgyti raudoną žuvį 2–3 kartus per savaitę, po maždaug 100 gramų porciją. Per didelis vartojimas gali sukelti nepageidaujamas pasekmes, todėl svarbu laikytis saiko.

Kas turėtų atsisakyti raudonos žuvies?

Jei turite kepenų ar tulžies pūslės problemų, geriausia atsisakyti šio produkto. Taip pat svarbu rinktis šviežią žuvį – vengti per ilgai laikytos ar dirbtinai dažytos, nes jos nauda organizmui bus minimaliai.

Kaip pasirinkti kokybišką raudoną žuvį?

Rinkdamiesi raudoną žuvį, atkreipkite dėmesį į jos spalvą ir kvapą. Šviežia žuvis turi natūralią raudoną spalvą be baltų dėmių, o kvapas neturi būti stipriai žuvies. Tinkamai pasirinkta žuvis užtikrins ne tik skanų, bet ir sveiką patiekalą jūsų stalui.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:mitybaOmega 3Raudona žuvisvitaminai

AutoriusRugilė Vainytė
Esu Rugilė Vainytė – dalinuosi sveikatos ir grožio patarimais, kurie padeda jaustis geriau kasdien. Domiuosi natūralia priežiūra, naujausiomis tendencijomis ir moksliškai pagrįstais sprendimais. Mano tikslas – įkvėpti rūpintis savimi išmintingai ir atsakingai.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Skūpūs zodiako ženklai
Horoskopai

Astrologai įvardijo, kurie zodiako ženklai pasižymi didžiausiu skūpumu

Kaip suvaldyti pavydą ir išsaugoti santykius?
Gyvenimas

Kaip suvaldyti pavydą ir išsaugoti santykius?

Saunos lankymas – sveikatos ir laimės šaltinis: naujas mokslinis tyrimas
Sveikata ir grožis

Saunos lankymas – sveikatos ir laimės šaltinis: naujas mokslinis tyrimas

6 geriausiai besilydantys ir skaniausi sūriai keptam sūrio sumuštiniui
Naudinga

6 geriausiai besilydantys ir skaniausi sūriai keptam sūrio sumuštiniui. Kūrį sūrį rinktumėtės?

Chia sėklos ar linų sėmenys – kuri supermaisto rūšis geresnė jūsų sveikatai?
Sveikata ir grožis

Chia sėklos ar linų sėmenys – kuri supermaisto rūšis geresnė jūsų sveikatai?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?