Keksiukai su sūriu – tai minkšti ir gardūs pikantiški keksiukai, kupini aromatingų žolelių ir švelnaus sūrio skonio.

Keksiukai su sūriu: receptas
Jie puikiai tinka kaip užkandis ar pikantiškas priedas prie sriubos ar salotų.
Ingredientai:
- 100 g parmezano sūrio
- 10 g šviežių bazilikų (arba 1 valg. š. džiovinto baziliko)
- 10 g šviežių laiškinių česnakų (arba 1 valg. š. džiovintų laiškinių česnakų)
- ½ arb. š. čiobrelių lapelių
- 250 g miltų su kildinimo medžiaga (self-raising)
- 1 arb. š. sodos
- 85 ml saulėgrąžų aliejaus
- 2 kiaušiniai
- 100 ml pieno
- 100 ml natūralaus jogurto (lieso)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Žoleles nuplauti ir smulkiai supjaustyti aštriu peiliu.
2. Dubenyje sumaišyti miltus ir sodą, tada suberti tarkuotą parmezaną ir smulkintas žoleles.
3. Kiaušinius atskirai išplakti ir supilti aliejų. Sumaišyti.
4. Į aliejaus ir kiaušinių mišinį supilti pieną bei jogurtą.
5. Skystus ingredientus supilti į sausus ir maišyti kol viskas susijungs.
6. Masę šaukštu paskirstyti į šešis puodelius, pripildyti kiekvieną maždaug trečdaliu.
7. Tris puodelius dėti į mikrobangų krosnelę ir kepti keturias minutes maksimaliu galingumu, kol iškils ir taps tvirti. Kepimo laikas gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo puodelio dydžio ir formos. Tuomet iškepti likusius keksiukus.
8. Šie keksiukai skaniausi patiekiami šilti – galima juos valgyti tiesiai iš puodelio arba atsargiai išimti, apipjovus kraštus peiliu ir išvertus ant grotelių leisti atvėsti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.