ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Salotos » Kepti burokėliai su česnaku: valgykite, jei norite numesti svorio!
Receptai

Kepti burokėliai su česnaku: valgykite, jei norite numesti svorio!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Jeigu norite sveikai maitintis, bet nenorite atsisakyti gardaus maisto, kepti burokėliai yra puikus pasirinkimas. Jie gali pakeisti bet kurį garnyrą, suteikdami patiekalams skonio ir spalvų, o kalorijų juose gerokai mažiau nei tradiciniuose keptuose produktuose. Be to, burokėliai turi daugybę naudingų savybių, todėl juos verta įtraukti į kasdienę mitybą.

Kepti burokėliai su česnaku: valgykite, jei norite numesti svorio!
Kepti burokėliai su česnaku: valgykite, jei norite numesti svorio!

Burokėlių nauda sveikatai

Kepti burokėliai – ne tik skanus, bet ir itin naudingas garnyras. Šie daržovės:

  • Palaiko imunitetą ir stiprina organizmą;
  • Gerina širdies ir kraujagyslių veiklą;
  • Mažina cholesterolio kiekį ir kraujospūdį;
  • Apsaugo ląsteles nuo laisvųjų radikalų poveikio;
  • Stiprina plaukus, nagus ir odą;
  • Palaiko kepenų funkciją ir veikia kaip diuretikas;
  • Skatina virškinimą ir reguliarų tuštinimąsi;
  • Malšina menstruacijų skausmus;
  • Gerina regėjimą ir padeda kovoti su nuovargiu;
  • Sudėtyje gausu jodo, vitaminų C ir E, geležies, magnio, cinko ir kalio;
  • Dėl folio rūgšties tinka nėščiosioms ir teigiamai veikia vaisiaus vystymąsi.

Be šių savybių, burokėliuose yra unikalių mikroelementų, kurie palaiko odos elastingumą ir gali padėti apsisaugoti nuo raukšlių atsiradimo.

Kepti burokėliai su česnaku ir rozmarinu: receptas

Šis garnyras yra labai paprastai paruošiamas, bet skonis – nuostabus.

Taip pat skaitykite

Pasakiškai skanus aguonų pyragas
Pasakiškai skanus aguonų pyragas
2025-09-20
Kepta avižinė košė su grūdėta varške
Kepta avižinė košė su grūdėta varške
2025-08-09
Kada geriau rinktis sviestą, o kada margariną. Sviesto privalumai
Kada geriau rinktis sviestą, o kada margariną?
2025-06-25
Virtų bulvių ir lašišos paplotėliai
Virtų bulvių ir lašišos paplotėliai: puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei
2025-07-22

Jums reikės:

  • 400 g burokėlių
  • 1 česnako galvutės
  • 4 arb. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 rozmarino šakelės
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimas:
  1. Burokėlius nuplaukite ir supjaustykite į dvi ar keturias dalis.
  2. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  3. Tarp gabalėlių įdėkite česnako skiltelių.
  4. Alyvuogių aliejų sumaišykite su druska ir pipirais, pabarstykite burokėlius ir palikite 30 minučių pastovėti.
  5. Pabarstykite rozmarino lapeliais ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.
  6. Kepkite 170 °C temperatūroje 45–55 minutes.
  7. Kai burokėliai suminkštės (patikrinkite peiliu), išimkite iš orkaitės, šiek tiek atvėsinkite, nulupkite ir patiekite.

Tokiu būdu paruošti kepti burokėliai tiks tiek prie mėsos, tiek prie žuvies ar vegetariškų patiekalų.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:burokėliaiČesnakasKepti burokėliai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Itališkas vištienos apkepas
Apkepai

Vištienos apkepas: itališkas skonis jūsų stalui

Otelo sindromas: pavydas ir dešinioji smegenų pusė
Įdomu

Otelo sindromas: pavydas ir dešinioji smegenų pusė

Kaip sustabdyti plaukų slinkimą: 5 paprasti būdai, kurie gali padėti
Sveikata ir grožis

Kaip sustabdyti plaukų slinkimą: 5 paprasti būdai, kurie gali padėti

11 naudingiausių maisto produktų moterims po 50 metų: ką valgyti, kad būtumėte sveika ir energinga
Sveikata ir grožis

11 naudingiausių maisto produktų moterims po 50 metų: ką valgyti, kad būtumėte sveika ir energinga

Sveikata ir grožis

Ekspertas: veiksmingas būdas greitai atsikratyti žagsulio

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?