ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Kodėl į maltą mėsą reikia dėti cukraus: kulinarinis triukas
Mėsos patiekalai

Kodėl į maltą mėsą reikia dėti cukraus: kulinarinis triukas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-27
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Cukrus ir malta mėsa – tai derinys, kuris gali sukelti nuostabą ir abejonę daugeliui namų šeimininkių. Daugelis galvoja, kad šie produktai yra visiškai nesuderinami, tačiau kulinarijos pasaulyje vis dažniau pasirodo eksperimentų, kurie atskleidžia, kad cukrus, tinkamai naudojamas, gali ne tik pagerinti skonį, bet ir suteikti patiekalui neįprastą švelnumą ir sultingumą.

Kodėl į maltą mėsą reikia dėti cukraus: kulinarinis triukas
Kodėl į maltą mėsą reikia dėti cukraus: kulinarinis triukas

Cukrus kotletuose: netikėtas prieskonis

Tradiciškai cukrus retai būna tarp produktų, naudojamų ruošti kotletus. Tačiau kai kurie kulinarai atrado, kad nedidelis granuliuoto cukraus kiekis gali pagerinti faršo skonį ir konsistenciją. Pasak ekspertų, cukrus suteikia mėsai švelnumo ir minkštumo, tuo pačiu neleidžiant patiekalui įgyti pernelyg saldaus poskonio. Svarbiausia – tinkamos proporcijos.

Dauguma kulinarų teigia, kad optimali proporcija būtų 1 valgomasis šaukštas cukraus kilogramui mėsos. Šios proporcijos laikymasis užtikrina, kad cukrus tiesiog pagerins patiekalo skonį, tačiau netaps ryškiu saldumu, kuris galėtų atsverti kitus prieskonius ir mėsos skonį.

Cukrus ir kotletų konsistencija: mitas ar tikrovė?

Nors kai kurie virtuvės specialistai teigia, kad cukrus daro mėsą sultingesnę ir minkštesnę, vis dėlto kiti yra įsitikinę, kad už šias savybes atsakingos pagrindinės mėsos savybės ir prieskoniai. Jie mano, kad cukrus tiesiog padeda pagerinti skonį ir subalansuoja faršo tekstūrą. Tačiau bet kokiu atveju, cukrus neturėtų būti laikomas ingredientu, kuris gali sugadinti patiekalą, jei jį naudosite saikingai ir laikysitės teisingų proporcijų.

Taip pat skaitykite

Kepkite mėsą ant svogūnų ir jos skonis bus visiškai kitoks: išbandykite šį skanaus patiekalo receptą!
Kepkite mėsą ant svogūnų ir jos skonis bus visiškai kitoks: išbandykite šį skanaus patiekalo receptą!
2025-10-29
Kaip sumažinti potraukį cukrui: veiksmingi patarimai
Kaip sumažinti potraukį cukrui: veiksmingi patarimai
2025-08-13
Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai
Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai: fantastiškas patiekalas, kuris puikiai tiks kasdienai ar šventiniam stalui!
2025-09-16
Tacos su plėšyta jautiena ir mangų salsa
Tacos su plėšyta jautiena ir mangų salsa
2025-06-17

Kodėl verta išbandyti?

Eksperimentavimas su maistu – tai kelias į naujus atradimus, kurie gali papildyti jūsų kulinarinį repertuarą. Cukrus maltoje mėsoje, nors ir skamba neįprastai, gali suteikti patiekalams naujų atspalvių ir padaryti juos ypatingais. Taigi, jei norite pagaminti skanius kotletus, kurie bus minkšti ir sultingi, tačiau nenorite, kad jie įgautų saldų skonį, išbandykite šį derinį. Tinkama proporcija leis jums pasiekti norimą rezultatą be rizikos sugadinti patiekalo skonį.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:cukruskotletai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Nosies forma gali daug pasakyti apie jusų asmenybę
Gyvenimas

Asmenybės testas: Jūsų nosies forma atskleidžia šiuos asmenybės bruožus

Sumuštiniai su avokadu receptas
Receptai

Gardūs sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu. Tobulai tinka pusryčiams ir kaip užkandis

Ko organizmui trūksta, jei norisi kondensuoto pieno
Sveikata ir grožis

Pasirodo, daugelis žmonių nežino, ko jų organizmui trūksta, jei norisi kondensuoto pieno

6 veidmainiškos frazės, su kuriomis susiduria beveik visos moterys
Gyvenimas

6 veidmainiškos frazės, su kuriomis susiduria beveik visos moterys

Nesiseka su pinigais? 3 būdai, kaip atsikratyti finansinių problemų
Gyvenimas

Nesiseka su pinigais? 3 būdai, kaip atsikratyti finansinių problemų

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?