ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Kodėl nereikėtų pilti alyvuogių aliejaus verdant makaronus ir ką daryti vietoj jo
Naudinga

Kodėl nereikėtų pilti alyvuogių aliejaus verdant makaronus ir ką daryti vietoj jo

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-09-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Makaronai – vienas populiariausių ir greitai paruošiamų patiekalų pasaulyje. Tačiau dauguma žmonių daro klaidų gamindami makaronus, manydami, kad keli papildomi ingredientai, pavyzdžiui, alyvuogių aliejus į verdantį vandenį, pagerins skonį ar neleis makaronams sulipti. Iš tikrųjų tokios gudrybės dažnai neturi jokios praktinės naudos.

Kodėl nereikėtų pilti alyvuogių aliejaus verdant makaronus
Kodėl nereikėtų pilti alyvuogių aliejaus verdant makaronus

Ar alyvuogių aliejus padeda verdant makaronus?

Vienas dažniausių mitų – įpilti alyvuogių aliejaus į verdantį vandenį, kad makaronai nesuliptų. Tačiau ekspertai pabrėžia, kad tai visiškai nereikalinga. Aliejus verdant praranda savo naudingas savybes ir skonį. Be to, jis tiesiog pakyla į paviršių ir neapsaugo makaronų nuo sulipimo, nes jie virti vandenyje, o dažniausiai lipa prie puodo dugno, todėl svarbiausia – reguliariai maišyti makaronus ir naudoti pakankamai vandens.

Ar alyvuogių aliejus padeda verdant makaronus?

Teisingas makaronų virimo būdas

Norint, kad makaronai išliktų neprilipę vienas prie kito, laikykitės kelių pagrindinių taisyklių:

  • Virkite makaronus dideliame kiekyje vandens.
  • Vandenį būtinai pasūdykite prieš įdėdami makaronus.
  • Virkite ant didelės ugnies ir maišykite reguliariai.
  • Nenaudokite dangčio, kad vanduo nuolat verdančiu karščiu apgaubtų makaronus.

Tokiu būdu makaronai virs tolygiai, o krakmolas padės vėliau geriau pritraukti padažo skonį.

Taip pat skaitykite

Šis daržovių patiekalas vos iš trijų ingredientų nepalieka abejingų: išbandykite receptą
Šis daržovių patiekalas vos iš trijų ingredientų nepalieka abejingų. Išbandykite receptą
2025-07-17
Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų
Šokoladinis pyragas be kvietinių miltų
2025-07-21
Karamelinis sūrio pyragas
Karamelinis sūrio pyragas, kurio nereikės kepti: pagaminsite vos per 15 minučių!
2025-09-18
Gervuogių uogienė
Gervuogių uogienė – tik 3 ingredientai
2025-08-13

Alyvuogių aliejus po virimo

Išvirtus makaronus rekomenduojama pasūdyti ir šiek tiek sumaišyti su kokybišku alyvuogių aliejumi. Tada makaronai įgaus subtilų aromatą, o jų paviršius taps lygesnis, todėl net jei jie atvės, nesulips. Alyvuogių aliejus suteiks patiekalui švelnų kartumą, kuris sustiprina skonį.

Kaip pagardinti makaronus gaminimo metu

Jei norite, kad makaronai būtų dar skanesni, virkite juos ne vien vandenyje, o daržovių ar lengvame sultinyje. Galima įdėti daržovių, prieskonių ar aromatinių žolelių – taip makaronai pasisavins papildomų skonių ir taps aromatingesni. Šis būdas suteikia patiekalui naujų skonių niuansų ir padeda išvengti nuobodaus vandeniu virto maisto skonio.

Pagrindinė taisyklė – kokybė ir nuoseklumas

Svarbiausia, gaminant makaronus, laikytis pagrindinių žingsnių: naudoti kokybiškus produktus, virti dideliame kiekyje vandens, reguliariai maišyti ir pasūdyti tinkamu laiku. Tada patiekalas bus ne tik skanus, bet ir tinkamai paruoštas, o alyvuogių aliejus po virimo suteiks jam subtilų skonio akcentą.

Šaltinis: ukr.media

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:alyvuogių aliejusmakaronaiMakaronų virimas

AutoriusSaulena
Sveiki! Aš – Saulena, rašau straipsnius Ub.lt portale. Labiausiai domiuosi psichologijos temomis ir sveika gyvensena. Mano tikslas – ne tik sudominti skaitytojus, bet ir padėti geriau pažinti save, rasti praktiškų patarimų emocinei bei fizinei gerovei ir atsakymų į kasdien kylančius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Rankšluosčių balinimas pagal paprastą metodą
Gyvenimas

Baltų virtuvinių rankšluosčių balinimas be virinimo: tam reikalinga ši priemonė

Rašytojai, kurių 8 pranašystės virto realybe jiems to nežinant.
Įdomu

Ateitis jau parašyta: rašytojai, kurių 8 pranašystės virto realybe jiems to nežinant

Ar rėkimas daro jus blogu tėvu? Psichologai atsako
Gyvenimas

Ar rėkimas daro jus blogu tėvu? Psichologai atsako

Ką valgyti, kad oda spindėtų: mitybos specialistės patarimai gražesnei odai
Sveikata ir grožis

Ką valgyti, kad oda spindėtų: mitybos specialistės patarimai gražesnei odai

Mokslininkai aptiko smegenų ląsteles, kurios nusprendžia, kada esame sotūs
Įdomu

Mokslininkai aptiko smegenų ląsteles, kurios nusprendžia, kada esame sotūs

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?