Makaronai – vienas populiariausių ir greitai paruošiamų patiekalų pasaulyje. Tačiau dauguma žmonių daro klaidų gamindami makaronus, manydami, kad keli papildomi ingredientai, pavyzdžiui, alyvuogių aliejus į verdantį vandenį, pagerins skonį ar neleis makaronams sulipti. Iš tikrųjų tokios gudrybės dažnai neturi jokios praktinės naudos.

Ar alyvuogių aliejus padeda verdant makaronus?
Vienas dažniausių mitų – įpilti alyvuogių aliejaus į verdantį vandenį, kad makaronai nesuliptų. Tačiau ekspertai pabrėžia, kad tai visiškai nereikalinga. Aliejus verdant praranda savo naudingas savybes ir skonį. Be to, jis tiesiog pakyla į paviršių ir neapsaugo makaronų nuo sulipimo, nes jie virti vandenyje, o dažniausiai lipa prie puodo dugno, todėl svarbiausia – reguliariai maišyti makaronus ir naudoti pakankamai vandens.

Teisingas makaronų virimo būdas
Norint, kad makaronai išliktų neprilipę vienas prie kito, laikykitės kelių pagrindinių taisyklių:
- Virkite makaronus dideliame kiekyje vandens.
- Vandenį būtinai pasūdykite prieš įdėdami makaronus.
- Virkite ant didelės ugnies ir maišykite reguliariai.
- Nenaudokite dangčio, kad vanduo nuolat verdančiu karščiu apgaubtų makaronus.
Tokiu būdu makaronai virs tolygiai, o krakmolas padės vėliau geriau pritraukti padažo skonį.
Alyvuogių aliejus po virimo
Išvirtus makaronus rekomenduojama pasūdyti ir šiek tiek sumaišyti su kokybišku alyvuogių aliejumi. Tada makaronai įgaus subtilų aromatą, o jų paviršius taps lygesnis, todėl net jei jie atvės, nesulips. Alyvuogių aliejus suteiks patiekalui švelnų kartumą, kuris sustiprina skonį.
Kaip pagardinti makaronus gaminimo metu
Jei norite, kad makaronai būtų dar skanesni, virkite juos ne vien vandenyje, o daržovių ar lengvame sultinyje. Galima įdėti daržovių, prieskonių ar aromatinių žolelių – taip makaronai pasisavins papildomų skonių ir taps aromatingesni. Šis būdas suteikia patiekalui naujų skonių niuansų ir padeda išvengti nuobodaus vandeniu virto maisto skonio.
Pagrindinė taisyklė – kokybė ir nuoseklumas
Svarbiausia, gaminant makaronus, laikytis pagrindinių žingsnių: naudoti kokybiškus produktus, virti dideliame kiekyje vandens, reguliariai maišyti ir pasūdyti tinkamu laiku. Tada patiekalas bus ne tik skanus, bet ir tinkamai paruoštas, o alyvuogių aliejus po virimo suteiks jam subtilų skonio akcentą.
Šaltinis: ukr.media
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.