Blogas kvapas iš burnos gali sugadinti net maloniausią pokalbį, tačiau ne visi žino, kad kai kurie paprasti ir netikėti produktai gali padėti išspręsti šią problemą. Kai kurie iš jų jau gali būti jūsų šaldytuve ir, be jokios abejonės, veikia geriau nei dauguma burnos skalavimo priemonių. Sužinokite, kokie maisto produktai gali natūraliai kovoti su blogu kvapu ir atgaivinti kvapą.
Obuoliai: natūralus kovotojas prieš bakterijas
Pasak žurnalo Evolution and Human Behavior, obuoliuose esantys antioksidantai veikia kaip natūralus dantų valiklis. Jie padeda pašalinti bakterijas ir apnašas, kas yra svarbu kovojant su blogu kvapu. Obuoliuose gausu polifenolių, kurie turi antibakterinį poveikį, todėl jie slopina bakterijų, gaminančių sieros junginius, veiklą. Tai padeda neutralizuoti nemalonų kvapą ir gaivina kvapą.

Apelsinai ir citrusiniai vaisiai: rūgštis, kovojanti su nemaloniais kvapais
Apelsinai, citrinos ir laimai turi rūgštinių savybių, kurios efektyviai kovoja su bakterijomis, sukeliančiomis blogą kvapą. Be to, šie vaisiai padeda išvalyti virškinimo traktą ir pašalinti toksinus, nes jų skystis ir skaidulos veikia kaip natūralūs valikliai. Reguliarus šių vaisių vartojimas ne tik gerina kvapą, bet ir rūpinasi jūsų virškinimu.
Natūralus jogurtas: probiotikai prieš nemalonų kvapą
Paprastas jogurtas, kuriame gausu probiotikų, gali žymiai pagerinti burnos kvapą. Probiotikai padeda palaikyti sveiką žarnyno mikroflorą, o tai savo ruožtu mažina metabolitų, sukeliančių nemalonų kvapą, gamybą. Reguliarus jogurto vartojimas gali sumažinti blogą kvapą ir padėti kovoti su bakterijomis burnoje.
Šviežios žolelės: natūralūs kvapo gaivintojai
Tyrimai rodo, kad žolelės, tokios kaip bazilikas, rozmarinas, mėta ir petražolės, turi natūralių antioksidantų, kurie gali kovoti su kvapą sukeliančiomis bakterijomis. Be to, jos turi ypatingų aliejų, kurie suteikia malonų kvapą. Kramtant šias žoleles, jų aliejai išsiskiria ir suteikia jausmą, lyg ką tik būtumėte suvalgius mėtos saldainių.
Mėtos ir petražolės taip pat turi polifenolių, kurie sumažina sieros junginių kiekį ir padeda atgaivinti kvapą. Tai natūralūs ir veiksmingi būdai kovoti su blogu kvapu.
Riešutai ir sėklos: mikroelementai ir antioksidantai prieš blogą kvapą
Moliūgų sėklos, anakardžiai, linų sėklos ir graikiniai riešutai yra puikus cinko, omega-3 riebalų rūgščių, vitamino E ir polifenolių šaltinis. Šios medžiagos turi teigiamą poveikį odai, o jų pusiausvyra gali padėti kovoti su nemaloniais kvapais. Cinkas ypač svarbus, nes jis mažina blogą kvapą ir palaiko odos sveikatą, neutralizuoja sieros pagrindu sukurtus kvapus ir slopina bakterijų aktyvumą.
Visi šie produktai ne tik padeda kovoti su blogu kvapu, bet ir prisideda prie bendros jūsų organizmo sveikatos, gerindami virškinimą, mažindami uždegimus ir stiprindami imunitetą.
Šaltinis: rbc.ua
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.