Krembriulė – sodraus skonio, subtiliai saldus ir kontrastingų tekstūrų – jis visada atrodo išskirtinis ir tirpsta burnoje kaip tikras gurmaniškas skanėstas.
Krembriulė: receptas
Tai elegantiškas, klasikinis desertas su aksominiu, švelniai vaniliniu kremu ir plona, trapia karamelizuoto cukraus plutele.
Ingredientai:
- 500 ml grietinėlės (riebios)
- 1 vanilės ankštis
- 100 g smulkaus cukraus (plius papildomai viršui)
- 6 kiaušinių tryniai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 150 °C temperatūros.
2. Supilti grietinėlę į puodą. Perpjauti vanilės ankštį išilgai ir išskobti sėklytes – sudėti jas į grietinėlę. Tuščią ankštį supjaustyti gabalėliais ir taip pat įdėti į puodą.
3. Užvirinti grietinėlę, sumažinti kaitrą ir labai silpnai pavirti 5 min.
4. Tuo metu karščiui atspariame dubenyje išplakti cukrų ir kiaušinių trynius.
5. Vėl užvirinti grietinėlę. Plona srovele supilti grietinėlę ant trynių, nuolat plakant, kol masė šiek tiek sutirštės – tai ženklas, kad kiaušiniai pradeda pamažu virti.
6. Perkošti kremą per smulkų sietelį į ąsotį ir gautą masę padalinti į 6 formeles užpildant maždaug du trečdalius jų tūrio.
7. Formeles sudėti į didelę gilią kepimo skardą ir prie indelių įpilti ką tik užvirinto vandens tiek, kad jis siektų pusę formelių aukščio. Skardą uždengti folija.
8. Atsargiai perkelti skardą į orkaitę ir kepti 30-40 min, kol kremas sustings, bet viduryje dar lengvai virpės. Idealaus sutvirtėjimo laipsnis labai svarbus, todėl tikrinti kremą po 25 min ir toliau kas 5 min. Švelniai pakratyti formelę – paviršius turi būti sutvirtėjęs, o vidurys – šiek tiek virpėti, tarsi želė.
9. Išimti formeles iš vandens ir palikti atvėsti iki kambario temperatūros. Atvėsus sudėti į šaldytuvą.
10. Patiekiant, ant kiekvieno krembriulė paviršiaus tolygiai paskleisti po arbatinį šaukštelį smulkaus cukraus. Karamelizuoti viršų kulinariniu degikliu arba labai karštoje orkaitėje po griliu.
11. Palaikyti kelias minutes, kad karamelė sustingtų, ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.