ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sriubos » Kreminė keptų burokėlių sriuba su mėlynojo sūrio skrebučiais. Gardesnės nebūsite ragavę
Receptai

Kreminė keptų burokėlių sriuba su mėlynojo sūrio skrebučiais. Gardesnės nebūsite ragavę

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-25
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kreminė keptų burokėlių sriuba su mėlynojo sūrio skrebučiais
Kreminė keptų burokėlių sriuba su mėlynojo sūrio skrebučiais

Kreminė keptų burokėlių sriuba su traškiais mėlynojo sūrio skrebučiais – tobulas vegetariškas užkandis vakarienės pradžiai. Lengvai paruošiamas, per maždaug 1 valandą 45 minutes, receptas yra įvertintas penkiais balais iš penkių, tad būkite tikri nepamirštamas skonis garantuotas.

Pagal šį receptą (be skrebučių) galima paruošti ir šaltą sriubos versiją. Belieka tik sumaišytus ingredientus atvėsinti.

Burokėlių nauda svekatai

Burokėliai yra puikus antioksidantų, tokių kaip betalainai, šaltinis. Šie antioksidantai padeda apsaugoti ląsteles nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio, mažindami lėtinių ligų riziką. Būtent betalainai suteikia burokėliams būdingą raudoną spalvą ir pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis.

Be to, burokėliai yra turtingi nitratais, kurie organizme virsta azoto oksidu, padedančiu atpalaiduoti kraujagysles, pagerinti kraujotaką ir sumažinti kraujospūdį, taip galintys prisidėti mažinant širdies ligų ir insulto riziką.

Taip pat skaitykite

Mažosios morkos: ką verta žinoti apie šį populiarų užkandį?
Mažosios morkos: ką verta žinoti apie šį populiarų užkandį?
2025-06-05
Naminis sirupas, receptai, kaip pasigaminti
Naminis sirupas arbatai – natūralus ir kupinas vitaminų. Išbandykite 4 skirtingus skonius
2025-06-16
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis: skanus desertas kiekvienai progai. Šaltinis: bbcgoodfood.com
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis: skanus desertas kiekvienai progai
2025-08-19
Omleto sumuštinis su sūriu ir kumpiu
Omleto sumuštinis su sūriu ir kumpiu
2025-06-23

Šie šakniavaisiai taip pat yra geras vitamino C ir kitų svarbių vitaminų bei mineralų, tokių kaip folio rūgštis, manganas ir kalis, šaltinis, svarbių imuniteto stiprinimui.

Burokėlių skaidulos padeda reguliuoti virškinimą ir išvengti vidurių užkietėjimo.

Kreminė keptų burokėlių sriuba. Burokėlių nauda

Kreminė keptų burokėlių sriuba su mėlynojo sūrio skrebučiais

Ieškote išskirtinio ir gardaus užkandžio? Šis kreminės keptų burokėlių sriubos receptas, papuoštas traškiais mėlynojo sūrio skrebučiais, ne tik papuoš jūsų stalą, bet ir sužavės nepakartojamu skonių deriniu.

Ingredientai:

  • 1 kg burokėlių, nuplautų, apipjaustytų ir supjaustytų dideliais gabaliukais
  • 1 raudonasis svogūnas, supjaustytas skiltelėmis
  • 3 česnako skiltelės
  • 1,2 nedidelės čiobrelių šakelės ir keletas čiobrelių lapelių
  • 500 ml daržovių sultinio
  • 100 ml grietinės
  • ½ citrinos sulčių

Skrebučiams:

  • 3 riekelės tamsios duonos, perpjautos per pusę
  • 4 šaukštai karamelizuoto svogūnų padažo
  • 150 g mėlynojo sūrio
  • sauja susmulkintų graikinių riešutų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Kaip gaminti:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Į kepimo indą sudėkite burokėlius, raudonąjį svogūną ir česnaką, įpilkite 150 ml vandens, gerai pagardinkite ir pabarstykite čiobreliais. Uždenkite dvigubu kepimo popieriaus sluoksniu ir kepkite 1 valandą ir 15 minučių, arba kol burokėliai suminkštės iki tokio laipsnio, kad lengvai pervertumėte peiliu.
  2. Nuimkite kepimo popierių, nulupkite burokėlius ir išmeskite žieveles, tada supjaustykite smulkiais gabaliukais. Sudėkite į puodą su svogūnais, česnaku ir daržovių sultiniu, užvirinkite, tada naudokite rankinį blenderį, kad visiškai sutrintumėte, arba sudėkite į blenderį ir sutrinkite. Pagardinkite, įmaišydami grietinę ir citrinos sultis ir dar kartą sutrinkite. Laikykite šiltą.
  3. Įkaitinkite orkaitę. Duonos gabalėlius sudėkite ant kepimo skardos ir apkepkite iš abiejų pusių. Kiekvieną gabalėlį patepkite karamelizuoto svogūno padažu, ant viršaus uždėkite mėlynojo sūrio gabalėlį, keletą čiobrelių lapelių ir graikinių riešutų. Kepkite orkaitėje, kol sūris išsilydys.
  4. Supilkite sriubą į dubenėlius ir pagardinkite paruoštais skrebučiais.

Šaltinis: olivemagazine.com

Taip pat skaitykite

Šokoladinis tinginys su pistacijomis
Šokoladinis tinginys su pistacijomis – tokio gardumo, kad norėsis dar ir dar
2025-07-10
Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais
Sluoksniuotos tešlos bandelės su obuoliais
2025-07-06
Mėlynių keksiukai su pilno grūdo miltais
Mėlynių keksiukai su pilno grūdo miltais – vasariškas ir sveikas desertas
2025-07-24
Garuose ruoštas ešerys su padažu
Garuose ruoštas ešerys su padažu
2025-06-04

ŽYMOS:Burokėlių sriubasriubų receptai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vieno dubens rabarbarų pyragas
Desertai

Vieno dubens rabarbarų pyragas: gaivus desertas

Mažai žinoma priežastis, dėl kurios moterys negali numesti svorio
Sveikata ir grožis

Mažai žinoma priežastis, dėl kurios moterys negali numesti svorio

ES kelia naujus iššūkius nuotekų tvarkymui: kokie pokyčiai laukia Lietuvos?
Lietuva ir pasaulis

ES kelia naujus iššūkius nuotekų tvarkymui: kokie pokyčiai laukia Lietuvos?

Mokslininkai atrado vabzdį, galintį išgelbėti nuo superinfekcijų
Įdomu

Mokslininkai atrado vabzdį, galintį išgelbėti nuo superinfekcijų

Suomiška žuvienė su lašiša ir grietinėle
Receptai

Suomiška žuvienė su lašiša ir grietinėle

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?