Kreminė kukurūzų sriuba – tai švelni, kreminės tekstūros sriuba, pasižyminti šiltu, šiek tiek saldžiu skoniu ir subtiliu aromatu.
Kreminė kukurūzų sriuba: receptas
Ši sriuba puikiai tinka tiek kaip lengvas pietų patiekalas, tiek kaip jaukaus vakaro maistas.
Ingredientai:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 50 g sviesto
- 1 česnako skiltelė
- 1 svogūnas
- 150 g bulvių
- 200 g kukurūzų
- 600 ml karšto daržovių sultinio
- 50 ml grietinėlės (riebios)
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 arb. š. šviežių laiškinių česnakų, smulkiai supjaustytų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti alyvuogių aliejų su sviestu. Kai sviestas ištirps, sudėti traiškytą česnaką, griežinėliais pjaustytą svogūną ir gabaliukais pjaustytas bulves, ir kepti apie penkias minutes, kol suminkštės.
2. Sudėti kukurūzus ir kepti dar dvi minutes.
3. Supilti sultinį, užvirti, tada sumažinti kaitrą ir virti dar penkias minutes, kol bulvės visiškai suminkštės.
4. Įmaišyti grietinėlę, pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį, tada supilti į trintuvą ir sutrinti iki vientisos, švelnios konsistencijos.
5. Patiekti supylę į dubenį ir pabarstyti laiškiniais česnakais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.