ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Kreminiai fettuccine Alfredo makaronai – lengvai paruošiamas ir gardus patiekalas
Makaronų patiekalai

Kreminiai fettuccine Alfredo makaronai – lengvai paruošiamas ir gardus patiekalas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-18
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Fettuccine Alfredo makaronai – lengvai paruošiama ir gardu
Fettuccine Alfredo makaronai – lengvai paruošiama ir gardu

Ieškote greito, tačiau įspūdingo patiekalo vakarienei? Kreminiai fettuccine Alfredo makaronai – puikus pasirinkimas! Šis receptas pasižymi švelnia grietinėlės tekstūra, aromatingais prieskoniais ir sultinga vištiena. Jį lengvai paruošite vos per keliasdešimt minučių, todėl tiks tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms.

Fettuccine Alfredo makaronai: receptas
Fettuccine Alfredo makaronai: receptas

Kreminiai fettuccine Alfredo makaronai: receptas

Reikės:

  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 4 vištienos šlaunelių be odos ir kaulų (perpjautų per pusę)
  • 300 g fettuccine arba tagliatelle makaronų
  • 1 valg. š. sviesto
  • 200 ml riebios grietinėlės (35%)
  • 1/2 muskato riešuto (sutarkuoto)
  • 100 g parmezano sūrio
  • Saujelės smulkintų petražolių
  • Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Pavlova su avietėmis ir baltuoju šokoladu
Pavlova su avietėmis ir baltuoju šokoladu
2025-07-20
Vištiena su medumi ir daržovėmis: greita vakarienė
Vištiena su medumi, laimu ir daržovėmis folijoje: greitos vakarienės receptas
2025-07-31
Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata su feta: patiekalas pusryčiams
Saldžiųjų bulvių ir špinatų fritata su feta: patiekalas pusryčiams
2025-08-06
Dažna klaida, kurią darome kepdami keptuvėje: dėl to patiekalai prisvyla
Dažna klaida, kurią darome kepdami keptuvėje: dėl to patiekalai prisvyla
2025-06-04
Gaminimo eiga:
  1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės-kiek aukštesnės kaitros. Sudėkite vištieną ir kepkite apie 10 minučių, apversdami per pusę laiko, kol mėsa taps auksinės spalvos ir visiškai iškeps. Nukelkite nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti ir tuomet suplėšykite vištieną šakutėmis į smulkesnius gabalėlius.
  2. Puode užvirinkite pasūdytą vandenį ir suberkite makaronus. Virkite minutę trumpiau nei nurodyta ant pakuotės – taip jie geriau įsigers padažą.
  3. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė vištiena, įdėkite sviesto ir leiskite jam išsilydyti. Lengvai pamaišykite, kad nuo dugno atsilaisvintų apskrudę vištienos gabalėliai. Supilkite grietinėlę, suberkite tarkuotą muskatą ir kaitinkite, kol užvirs. Tuomet sudėkite suplėšytą vištieną.
  4. Kai makaronai išvirs, žnyplėmis perkelkite juos tiesiai į keptuvę su padažu (nepilant vandens). Suberkite didžiąją dalį parmezano ir viską gerai išmaišykite. Jei reikia, įpilkite šlakelį makaronų virimo vandens, kad padažas būtų kreminės konsistencijos. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  5. Paruoštus makaronus paskirstykite į lėkštes, pabarstykite likusiu parmezano sūriu, smulkintomis petražolėmis ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Šis patiekalas puikiai dera su traškia duona ir lengvomis salotomis. Skanaus!

Šaltinis: https://www.bbcgoodfood.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Alfredo makaronaigrietinėlėvištiena

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šilauogių galetė
Desertai

Šilauogių galetė – greitai paruošiamas desertas

2025-07-21
Prieskoninė bananų duona
Desertai

Prieskoninė bananų duona – aromatingas desertas

2025-06-05
Kriaušių blynai be cukraus
Blynai

Kriaušių blynai be cukraus: sveikų pusryčių receptas

2025-07-26
Ko negalima kepti ant griliaus?
Naudinga

Ko negalima kepti ant griliaus? Atsako šefas

2025-07-02

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?