ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Užkandžiai » Krevečių kroketai – gardus užkandis jūsų stalui
Receptai

Krevečių kroketai – gardus užkandis jūsų stalui

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Krevečių kroketai
Krevečių kroketai

Krevečių kroketai – idealiai traškūs išorėje ir sultingi viduje. Paruošti su švelniu imbiero, sezamo sėklų ir šiek tiek aštraus bambuko skonio, jie taps tikru atradimu bet kokiai proga.

Krevečių kroketai: receptas

Tai puikus užkandis ar pagrindinis patiekalas, kuris sužavės net išrankiausius skonio žinovus.

Ingredientai:

  • 300 g krevetės (šviežios)
  • 1 arb. š. austrių padažo
  • 1 arb. š. žemės riešutų aliejaus
  • 1 arb. š. skrudinto sezamo aliejaus
  • ¼ arb. š. jūros druskos
  • ½ arb. š. imbiero šaknis (tarkuota)
  • 50g konservuotų bambukų ūglių
  • 100g sezamo sėklų
  • aliejus (kepimui)
  • tamsus sojos padažas arba saldus čili padažas, patiekimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Išvalyti krevetes. Smulkiai supjaustyti du trečdalius krevečių aštriu peiliu ir likusias supjaustyti į 1 cm kubelius.
2. Sumaišyti maisto smulkintuve austrių padažą, žemės riešutų ir sezamo aliejų, druską, tarkuotą imbierą ir bambuko ūglius, trinti kol gausis pastos konsistencija. Perkelti masę į dubenį ir įmaišyti smulkiai supjaustytas ir kubeliais pjaustytas krevetes. Uždengti ir atšaldyti apie valandą.
3. Įkaitinti gilioje keptuvėje aliejų.
4. Šiek tiek sudrėkintomis rankomis suformuoti krevečių masės rutuliukus.
5. Sezamų sėklas suberti į dubenį ir jose apvolioti kiekvieną suformuotą krevečių rutuliuką.
6. Atsargiai įdėti rutuliukus į aliejų. Kepkite 3½-4 min arba kol jie taps auksinės rudos spalvos ir pilnai iškeps.
7. Atsargiai išimti iškeptus krevečių rutuliukus su kiaurasamčiu ir perkelti ant virtuvinio popieriaus, kad sugertų riebalų perteklių.
8. Patiekti iškeptus krevečių rutuliukus su tamsiu sojos padažu arba saldžiu čili padažu.

Taip pat skaitykite

Vengriškas šaltas mišinys guliašui, padažams ir picai
Nereikės virti ar marinuoti: vengriškas šaltas mišinys guliašui, padažams ir picai išsilaiko net metus!
2025-09-04
Švediškas triukas kreminei košės tekstūrai
Avižinė košė: švediškas triukas, kad košė būtų itin kreminė
2025-08-01
Žaliosios arbatos ledai: receptas ir papildomi patarimai
Žaliosios arbatos ledai: receptas ir papildomi patarimai
2025-08-20
Raudonųjų lęšių ir moliūgų sriuba
Raudonųjų lęšių ir moliūgų sriuba
2025-08-04

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:krevetėsKroketaiužkandis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Pasinaudokite patarimu ir atsikratykite žilų plaukų
Sveikata ir grožis

Pasinaudokite patarimu ir atsikratykite žilų plaukų

Kodėl amerikietiški sunkvežimiai turi atsikišusias „nosis“, o europietiški - ne?
Įdomu

Kodėl amerikietiški sunkvežimiai turi atsikišusias „nosis“, o europietiški – ne?

Psichologė atskleidė, kaip elgiasi jūsų nemėgstantys žmonės
Gyvenimas

Psichologė atskleidė, kaip elgiasi jūsų nemėgstantys žmonės

Paprastas purškalas nuo erkių. Veiksmingiausia natūrali priemonė jas atbaidyti
Gyvenimas

Paprastas purškalas nuo erkių. Veiksmingiausia natūrali priemonė jas atbaidyti

Sėdėjimo poza užmetus koją ant kojos įvardyta kaip viena žalingiausių ir pavojingiausių sveikatai
Sveikata ir grožis

Sėdėjimo poza užmetus koją ant kojos įvardyta kaip viena žalingiausių ir pavojingiausių sveikatai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?