ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Žuvis ir jūros gėrybės » Krevetės valymas: kaip greitai ir paprastai paruošti jūros gėrybes
Receptai

Krevetės valymas: kaip greitai ir paprastai paruošti jūros gėrybes

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Krevetės valymas
Krevetės valymas

Krevetės yra tikra stalo puošmena – jos tinka tiek elegantiškoms vakarienėms, tiek kasdieniams patiekalams. Tačiau daugelis vengia jas ruošti namuose, nes krevetės valymas dažnai atrodo ilgas ir nuobodus procesas. Laimei, yra keletas paprastų būdų, kaip tai padaryti greitai ir tvarkingai.

Krevetės valymas žirklėmis

Vienas populiariausių metodų – naudoti virtuvines žirkles. Atitirpinkite šaldytas krevetes ir nuplaukite jas po šaltu vandeniu. Laikydami krevetę rankoje, žirklėmis nukirpkite galvą (jei ji likusi). Tuomet perpjaukite nugarėlę per kiautą, bet nepažeiskite mėsos. Taip pasieksite žarnyną, kurį patogu pašalinti dantų krapštuku ar pačių žirklių galu. Po to nuimkite kiautą ir dar kartą nuplaukite krevetę.

Šis metodas ypač tinka tiems, kurie nori kruopščiai ir tvarkingai išvalytų jūros gėrybių.

Krevetės valymas pincetu

Dar vienas patogus būdas – naudoti pincetą. Laikykite krevetę už uodegos, o pincetu arba pirštais švelniai atskirkite kiautą nuo mėsos, judėdami nuo galvos link uodegos. Norint greičiau dirbti, galima palikti uodegą – taip patiekalai atrodo dekoratyviau. Pincetu patogu ištraukti ir žarnyną – svarbiausia traukti lėtai, kad jis nesuplyštų.

Taip pat skaitykite

Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą
Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą
2025-06-17
Makaronų apkepas su šviežiomis dešrelėmis
Makaronų apkepas su šviežiomis dešrelėmis
2025-06-25
Imunitetą stiprinantis žaliasis kokteilis. Pasigaminkite prieš miegą!
Imunitetą stiprinantis žaliasis kokteilis. Pasigaminkite prieš miegą!
2025-10-17
Veganiška bananų duona
Veganiška bananų duona
2025-07-11
Krevetės valymas pincetu

Krevetės valymas dantų krapštuku

Jei neturite žirklių ar pinceto, pasitarnaus ir paprastas dantų krapštukas. Nuimkite krevetės galvą, krapštuku kilstelėkite kiautą ties pilvuku ir atlenkite jį iki uodegos. Tada dantų krapštuku galima lengvai pakelti juodą „siūlą“ – žarnyną – ir jį ištraukti.

Norint pagreitinti procesą, verta dirbti „konvejeriu“: pirmiausia nuvalyti kiautus nuo visų krevečių, vėliau pašalinti žarnyną, o galiausiai – sutvarkyti uodegas.

Praktiniai patarimai krevetės valymui

Kad krevetės valymas būtų dar patogesnis:

  • Visada naudokite šaltą vandenį, nes jis padeda pašalinti smėlį ir žarnyno likučius.
  • Dirbkite ant pjaustymo lentelės ar dubens, kad būtų lengviau tvarkytis.
  • Jei ruošiatės gaminti didelį kiekį, susiplanuokite procesą etapais – tai sutaupys laiko.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Jūros gėrybių paruošimaskrevetėsmaisto gamybaVirtuvės patarimai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Žolelių arbatos: kokią naudą jos suteikia ir ką svarbu žinoti prieš vartojant
Sveikata ir grožis

Žolelių arbatos: kokią naudą jos suteikia ir ką svarbu žinoti prieš vartojant

Bananai, medus ir citrina padės nuo kosulio
Sveikata ir grožis

Bananai, medus ir citrina padės nuo kosulio

Cukrus sode? Tikrai taip! Štai, kur galite jį panaudoti
Sodas ir daržas

Cukrus sode? Tikrai taip! Štai, kur galite jį panaudoti

Kaip išmokyti vaiką važiuoti dviračiu? Specialistų patikrinti metodai
Gyvenimas

Šie metodai, pasak specialistų, padės vaikus greičiau išmokyti važiuoti dviračiu

10 ženklų, kurie rodo, kad šalia jūsų yra tinkamas vyras
Gyvenimas

10 ženklų, kurie rodo, kad šalia jūsų yra tinkamas vyras

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?